El Comú aconsegueix el compromís per la neteja i el manteniment del Mercat Central de Fruites i Verdures

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , .

Després d’insistir en diferents comissions i de portar-ho al ple diversos cops durant aquest mandat (juliol 2015, octubre 2016 i juliol 2018) el ComúdeLleida ha aconseguit el compromís per part de la Paeria de mantenir en condicions les instal·lacions del Mercat Central de Fruites i Verdures, prenent en consideració mesures d’higiene i salubritat imprescindibles en un espai on es treballa amb aliments.

La posada en marxa del Mercat Central, ubicat al Polígon dels Frares, com la de qualsevol altra instal·lació municipal, comporta per tant la ratificació del compromís de l’Ajuntament de Lleida per mantenir les instal·lacions netes, en condicions higièniques, ben equipades amb papereres, contenidors i el que sigui necessari per evitar que es dipositin escombraries al terra. Cal aplicar mesures correctores per tal la companyia de neteja compleixi les seves obligacions, sense oblidar que els usuaris també són responsables del manteniment d’aquest espai. Cal vetllar per la higiene de l’espai municipal del Mercat Central i pel manteniment de les instal·lacions.

És necessari que el Mercat Central de la ciutat de Lleida gaudeixi de major vigilància, d’una millora en la gestió de residus i del seguiment del Porta a Porta, a més de disposar de servei de jardineria. També caldria incorporar una bàscula calibradora per a ús dels treballadors i treballadores del mercat.

Deixadesa al Mercat Central de fruites i verdures

Fibra òptica a l’horta

Respecte el prec realitzat pel ComúdeLleida a la comissió de l’Horta, pel desplegament del servei de banda ampla rural a l’Horta de Lleida, avui s’ha acordat que es demanarà el conveni a la Diputació per fer una implantació a l’Horta en el mateix sentit del conveni vigent amb altres poblacions on s’ha instal·lat fibra òptica. Urgeix tractar en igualtat de condicions els veïns de l’horta, i emprendre mesures com la instal·lació de banda ampla per frenar la despoblació de l’Horta.

Per últim, sobre la Jornada de la Dona Rural del dia 15 d’octubre, es farà una menció especial a la dona de l’Horta de Lleida, a petició del Comú i sobre el document de Bases dels Premis Horta 2019, el ComúdeLleida ha demanat expressament que tinguin en compte la paritat a l’hora de convocar el jurat, ja que malgrat és aquest un requisit esmentat, cal esmerçar tots els esforços per a que es porti a la pràctica.

Comissió de l’horta (8 d’octubre de 2018)

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest