El Comú aconsegueix incorporar aspectes clau per defensar la pagesia al catàleg de l’horta

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , .
El grup municipal del Comú de Lleida ha aconseguit que tirin endavant algunes de les propostes presentades en la Comissió de l’Horta per evitar que el procés de catalogació que porta a terme la Paeria a la zona perjudiqui les famílies que viuen de l’activitat agrària i ramadera.
El principal objectiu de les propostes del Comú era donar prioritat en aquesta catalogació a les famílies que viuen de la pagesia a l’Horta perquè d’aquesta manera es podrà frenar l’especulació a la que obre la porta el procés que vol portar a terme l’equip de govern. Així, en la comissió que ha tingut lloc aquest matí, l’agrupació d’electors ha aconseguit que no es publiquin les dades personals relacionades amb els habitatges: ni els noms dels propietaris, ni si estan habitats, ni tampoc la freqüència d’ús. El Comú apostava perquè aquesta catalogació fos pública únicament sota demanda per tal de protegir la privacitat dels pagesos i pageses, atesa l’enorme exposició que pateixen els habitatges de l’horta en matèria de seguretat. Considerem important que no es faci pública la informació especialment sensible.
Una altra de les propostes acceptades és la possibilitat d’inclusió al catàleg d’aquells habitatges construïts o amb obres acabades fa més de 6 anys tot i que no estiguin regularitzats. Això permetrà fixar població a l’Horta amb la permanència de les noves generacions, ja que moltes famílies podran regularitzar les ampliacions de les cases o fer-ne una divisió horitzontal.
Per últim, la catalogació podrà incloure els habitatges situats dins de les Explotacions Agràries Prioritàries, encara que les residències estiguin registrades amb diferent nom que l’EAP.
El Comú de Lleida valora que la inclusió d’aquestes propostes a les bases del Catàleg de Construccions situades en sòl no urbanitzable del Municipi de Lleida permetrà la regularització dels habitatges de la gent que viu de l’activitat agrària i ramadera a l’horta, perquè aquest hauria de ser l’objectiu prioritari del catàleg i no pas la inclusió d’altres usos, que si bé poden ser positius per millorar l’activitat econòmica, també poden obrir la via a l’especulació.

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest