El Comú aconsegueix la compareixença de l’alcalde a Transparència davant l’incompliment reiterat de resolucions de la GAIP

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , .

El Comú de Lleida ha aconseguit en la comissió de la Transparència celebrada aquest matí que s’acceptés la proposta perquè l’alcalde Àngel Ros comparegui en aquesta Comissió per explicar l’estat de les resolucions emeses per la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública de la Generalitat (GAIP) en referència a reclamacions que diferents grups municipals hem efectuat aquest mandat. El Comú recorda a l’alcalde que les resolucions de la GAIP són executives i vinculen l’Administració afectada. Exigim que es respecti el que ha resolt la GAIP -que vetlla perquè es respecti el dret d’accés a la informació- i es posi punt final a la vulneració sistemàtica de la Llei de transparència per part d’aquest equip de govern.
El Comú considera molt greu que s’estiguin incomplint fins a 5 resolucions només del Comú, sense comptar les d’altres grups de l’oposició, impedint que poguem supervisar l’acció de govern en qüestions transcendents com les inversions realitzades en serveis públics de l’aigua, l’accés als decrets d’anteriors legislatures, la consulta dels tiquets de les bestretes de caixa fixa d’alcaldia, l’ocultació de les multes donades de baixa o les multes pagades a vehicles municipals.
El Comú sempre ha demanat la informació a l’equip de govern abans d’anar a la GAIP, donant sempre diversos mesos per respondre, i només ha presentat recursos quan no hi ha hagut resposta per part de l’equip de govern o aquesta ha estat negativa. Això explica que al 2017 hi hagi més reclamacions que l’any anterior. L’agrupació d’electors demana responsabilitat a l’alcalde per complir totes les resolucions de la GAIP, però també exigeix un paper actiu per solucionar aquesta anomalia democràtica a tots els grups municipals, inclosos els que estan donant suport al PSC aquest mandat.

A la comissió Transparència del 14 juliol 2017 vam presentar un prec que avui hem reconvertit a proposta de resolució


Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest