El Comú alerta que el personal i pressupost a Medi Ambient és insuficient per afrontar la lluita contra l’emergència climàtica

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat per viure, Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , .

El regidor del Comú de Lleida Sergi Talamonte s’ha reunit avui amb Jaume Rutllant per iniciar el traspàs corresponent a transició ecològica. Una trobada cordial, on Talamonte ha traslladat la situació que viu el Departament de Medi Ambient i el de Benestar Animal a causa de la falta de pressupost i de personal. “Per lluitar contra l’emergència climàtica cal voluntat política, i això hauria de comportar que els pressupostos vagin en consonància, en línia de les prioritats que estableix el Pacte d’Entesa”, ha explicat Talamonte, posant com a exemple que les limitacions pressupostàries han impedit que es puguin atendre amb la celeritat que tocaria aspectes com la reparació de regs. El regidor del Comú creu fonamental que l’Agència de l’Energia continuï dins l’àrea de Medi ambient. “L’Agència ha funcionat i ha fet una enorme feina en el que portem de mandat estant dins de medi, no tindria cap sentit que es traslladés a urbanisme” ha conclòs Talamonte.

Preguntem a ple sobre el Noguerola i sobre l’audiència pública

El Comú de Lleida denuncia que en els darrers dies s’hagi destruït la vegetació i l’arbrat en un tram d’uns quinze metres d’amplada del bosc de ribera del riu Noguerola entre av. Pinyana i el soterrament de l’Av. Marimunt. El Comú preguntarà al ple si hi havia el preceptiu estudi d’impacte paisatgístic, qui és el responsable de la destrucció del bosc de ribera en aquest tram i si la Paeria ha donat autorització expressa per fer-ho. En cas contrari, el Comú de Lleida demana celeritat en tramitar l’expedient disciplinari corresponent per incoar la sanció que pertoqui.

S’ha eliminat la vegetació i els arbres en els marges d’un tram del riu Noguerola

El Comú també demanarà a l’alcalde concreció sobre l’audiència pública al voltant de l’equipament comunitari que es vol construir a Pardinyes, per saber la data en què està prevista, els temes que es preveu tractar-hi, el funcionament que s’implementarà i qui hi participarà. El Comú de Lleida defensa que cal més d’un equipament per a persones temporeres, que és necessari redimensionar el projecte actual i que cal fa mesos un debat previ de ciutat, començant per aquesta audiència pública.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest