El Comú aposta per una FAVLL independent de les formacions polítiques

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , .

L’agrupació d’electors dóna suport a la moció conjunta que es presentarà al Ple, de moment amb CIU, ERC-Avancem, Ciutadans, PP i el Comú. «Unes Associacions de Veïns conduïdes per una Junta Directiva que no es declari ni en fons ni en forma partidària de cap grup polític aportaran a la comunitat accions objectives, versemblants i justes» defensa el regidor del Comú Sergi Talamonte.
La Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL) engloba 40 associacions de veïns de Lleida. En els darrers anys, gran part de les persones que hi han ocupat càrrecs directius han tingut algun tipus d’implicació en la política de partits o, fins i tot, el fet d’estar relacionat amb una determinada formació, els ha suposat l’inici d’una carrera política. És el cas del mateix alcalde de Lleida, Àngel Ros, qui va ser el fundador, secretari i President de les FAVLL. I del que ha estat president de la FAVLL en els darrers dos mandats, Joaquim Mateo, que va accedir a aquest càrrec després d’haver estat el quinzè a les llistes del PSC per Lleida.

Joan Gómez amb els representants de la FAVLL (Imatge de Paeria.cat)

Joan Gómez amb els representants de la FAVLL (Imatge de Paeria.cat)


 
Les vinculacions més que estretes entre el partit que ha governat durant més de 30 anys a Lleida i el màxim organisme de representació dels veïns van més enllà: Salvador Solsona Jové, president de Comissió Horta de la FAVLL va ser el quart en una llista fantasma (marca blanca PSC) a Sant Ramón en les darreres municipals. Francesc Caballero, president de la Comissió Econòmica de la FAVLL, va ser president de la mesa assemblea agrupació de Lleida del PSC i conseller de la Federació de la demarcació de Lleida d’aquesta formació, mentre que Joan Queralt es va retirar de la vicepresidència primera de la FAVLL després de presentar-se com a número 9 a les llistes del PSC, idèntic cas que Máximo Blanco, tresorer fins fa poc de la FAVLL, que integrava la llista del PSC per Lleida al 2011.
«La FAVALL participa en les diferents comissions municipals, i pensem que és desitjable preservar la independència i mantindre els representants veïnals al marge de qualsevol vinculació amb cap formació política a l’hora de defensar els interessos del veïns» ha valorat Sergi Talamonte.
Moció per despolititzar la FAVLL
 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest