El Comú celebra que se suspengui la licitació d’arts escèniques i qualifica de despropòsit el procés

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , .

La regidora de cultura, Montse Parra, ha anunciat -una setmana després de la roda de premsa del Comú, ERC i Crida- que accedeix a la petició que aquests grups vam fer i retira el procés de licitació del servei per a la direcció i la gestió artística de les arts escèniques municipals de la ciutat. Des del Comú valorem com un autèntic despropòsit el que han fet els responsables de cultura, que ara s’agafen al consens quan fins ara l’han menystingut ignorant totes les propostes que els haviem fet arribar. Lamentem la pèrdua de prestigi que aquestes actuacions suposen per a la ciutat i la imatge poc digna que s’ha traslladat al sector i al país, posant en risc la feina ben feta de molts anys.
Com ser un sapastre
En la disposició dels fets relatius a la convocatòria de les places de director/a d’arts escèniques i de la Panera, l’equip de govern ens ha volgut il·lustrar de manera pràctica en què consisteix ser un sapastre. Els fets narrats breument han anat així: Es planteja la necessitat de convocar la plaça. L’equip de govern presenta un primer esborrany considerablement millorable, per no dir difícilment empitjorable. Alguns grups municipals, capficats per la cultura de la ciutat, presentem esmenes per a la seva millora. El Sr. Antoni Llevot, assessor de la regidoria de cultura, anuncia la predisposició de tenir-les en compte. Però malgrat aquesta afirmació a continuació es presenta una segona versió on no s’incorpora cap esmena de les proposades. Aquesta situació decep i frustra la vocació de treball i consens dels grups que havien presentat propostes.
Així doncs es publiquen els plecs que ni han sorgit del consens, ni respecten el cartipàs, ni tenen un dit de coneixement. Un cop publicats els grups municipals, capficats per la cultura de la ciutat, insisteixen en la següent comissió, seguint els procediments que corresponen, en que siguin retirats i que es tornin a redactar de nou amb bon criteri. L’equip de govern ignora i menysté la petició afirmant, entre altres coses, que no es possible retirar una licitació ja presentada.

El Comú, la Crida i ERC vam fer públics els detalls de la licitació en roda de premsa

El Comú, la Crida i ERC vam fer públics els detalls de la licitació en roda de premsa


És en aquell moment que ERC, la Crida i el Comú, fan una roda de premsa per anunciar el despropòsit i les possibles conseqüències negatives d’una licitació incongruent i mal feta. La resposta de l’equip de govern ha estat primer insistir en dir que no hi podia fer res, després ve el silenci i finalment retira la convocatòria en nom del consens.
Consell per a poder evitar en el futur situacions idiotes, fer evitar-nos a tots plegats perdre el temps i poder-nos estalviar el redactat d’articles absurds com aquest. Si volen treballar des del consens de debò el poden perfectament aplicar el primer dia.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest