El Comú considera un atac a l’educació pública tancar el Terres de Ponent i ignorar la necessitat de nous instituts

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , , , .

El Comú de Lleida exigeix al màxim responsable d’educació a la nostra ciutat que vetlli per una educació pública i de qualitat. Els regidors del Comú consideren molt preocupant el que ahir van escoltar en boca del director dels serveis territorials d’ensenyament en el Consell Escolar Municipal (CEM). Miquel Àngel Cullerés no només comença a tancar línies de P3 sinó que es nega en rodó a atendre la necessitat de fer nous instituts, una demanda llargament reivindicada per la ciutadania a barris com Cappont i Balàfia, i no mou un dit contra la segregació escolar (distribució desigual de l’alumnat a raó de criteris socioeconòmics, ètnics,… entre els centres educatius d’un territori).

Consell Escolar Municipal celebrat el 9 febrer 2016

Consell Escolar Municipal celebrat el 9 febrer 2016


“El senyor Cullerés anuncia el tancament d’un centre i desatén la necessitat de nous instituts davant el boom demogràfic: aposta per la retallada permanent en l’educació pública mentre alimenta sense límits la concertada” resumeix el regidor Sergi Talamonte, que ahir va escoltar les decisions preses pel delegat d’ensenyament sense el necessari debat: ni en el consell de barri, que es va reunir fa 15 dies sense tractar el tema, ni en les comunitats educatives dels centres. Sense anar més lluny, les mares i pares del centre es van assabentar de la decisió a través dels mitjans i de la carta que ahir se’ls va fer arribar:
carta alumnes terres ponent bo
“Malgrat l’augment de ràtios, potser la fusió dels 2 centres té aspectes positius, però comença malament si es fa amb opacitat, evitant que les comunitats educatives i el veïnat del barri tinguin veu en aquest procés”, valora Talamonte, i afegeix “Mentre tanca escoles públiques, el senyor Cullerés és incapaç de dir una sola mesura per lluitar contra la segregació escolar que patim a la nostra ciutat, una segregació que, com ha denunciat la Sindicatura de Greuges, s’estanca a Lleida per la inacció política de la Paeria i de la Generalitat”. El Comú entén la diversitat com una riquesa de la nostra societat, i aposta per polítiques educatives que contribueixin a fomentar-la. Denunciem que es tanca ara un centre després d’uns anys en que les administracions han portat a terme un procés de segregació activa, portant autocars a aquest centre amb persones nouvingudes, fent que la ràtio de persones migrades superi el 80% i sabent que aquesta mesura generava un efecte fugida per part de moltes famílies. “Lleida és de les ciutats amb més segregació escolar per mesures com aquesta. Les polítiques de l’administració no han arreglat res sinó que ho han acabat d’espatllar i han aplanat el camí per a les escoles concertades”.
La conselleria ha actuat en la línia oposada, no ha articulat polítiques contra la segregació, tanca escoles públiques, es nega a construir instituts del tot necessaris i tot mentre alimenta l’escola concertada, que segrega per sexes. Dos centres de l’Opus com són el Terraferma i l’Arabell reben aquest curs  1.650.217 euros de concert educatiu de la Generalitat, segons ha fet públic avui mateix Sentit Crític. La investigació detalla que en tots dos centres creix el concert respecte als darrers 3 anys: el curs 2015-16 l’Arabell s’endú 986.657 euros de diner públic, mentre que l’altre centre de l’Opus, el Terraferma, se n’emporta 663.560. En conjunt, la Generalitat subvenciona amb 30 milions d’euros cada any les 16 escoles catalanes vinculades a l’Opus Dei.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest