El Comú creu poc ètic que l’equip de govern del Consell es torni a apujar el sou i considera “un pegat i una hipoteca de futur” la pòlissa d’un milió

Posted on Posted in Notícies and tagged , .

El Conseller del Comú de Lleida, Sergi Talamonte lamenta que l’equip de govern del Consell Comarcal del Segrià, format per CIU i PSC, continuï incrementant la despesa de la institució en nòmines, un augment de sou que s’afegeix als altres que l’equip de govern va aprovar al juliol, destacant els 5.000 euros afegits a la retribució de la presidenta. El ple d’aquest divendres ha aprovat una modificació del cartipàs que suposa aprofitar el canvi d’una vicepresidència per augmentar la dedicació del 50 al 75% de la jornada. La fórmula permet maximitzar la nòmina mantenint la parcialitat, fet que obre la porta a que, a més, el vicepresident pugui cobrar també d’altres institucions. “Continuen apujant-se sous mentre prediquen estalvi, una actitud gens ètica i gens ajustada a la realitat econòmica del Consell” conclou Talamonte.

Ple del Consell Comarcal celebrat aquest divendres 6 de novembre

Ple del Consell Comarcal celebrat aquest divendres 6 de novembre


Talamonte considera un pegat haver acordat una pòlissa d’un milió d’euros per fer efectius els pagaments ineludibles programats. El Conseller del Comú creu que per solucionar un problema present de tresoreria, l’equip de govern aposta per una camí que ens porta a més problemes en el futur. “Per arreglar un forat sobre un pressupost de 10 milions d’euros el Consell fa una pòlissa d’un milió que augmentarà el forat del Consell, i que no podrem tornar perquè, a més, la Generalitat no paga” diu Talamonte, i afegeix “Les solucions no són a cop de pòlissa, sinó que cal  treballar per millorar la gestió i recuperar el sentit dels Consells, que no és altre que el de mancomunar serveis. Ara mateix en mancomunem ben pocs i, a més, surten molt cars perquè no tenim liquiditat”. Sergi Talamonte es pregunta: “Si la institució no és capaç de donar resposta a les variades necessitats de la comarca, té sentit que convisquin plegats Consells i Diputacions?”.
El Ple també ha aprovat sufragar places de pàrquing per a la presidenta i per al president del Consell d’Alcaldes, una nova mesura pròpia d’una mala gestió que genera despesa supèrflua i representa un privilegi amb persones que ja tenen una alta retribució per costejar-se les places d’aparcament. “Mentre no tenim diners per cobrir 317 sol·licituds acceptades de beques menjador, pugem sous d’alts càrrecs, paguem places de pàrquing i contractem pòlisses que ens generem una hipoteca inassumible en el futur”, conclou Talamonte.
Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest