El Comú de Lleida acaba la campanya amb una festa al carrer per celebrar que el canvi ja ha començat

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , .

El Comú de Lleida porta dos anys treballant per un canvi en la forma de fer política, per l’empoderament de la gent de Lleida en forma d’una candidatura ciutadana que aposti radicalment per la transparència, la participació i pel bé comú. Durant aquest temps, l’agrupació d’electors ha anat assolint reptes, ha denunciat exemples de mala gestió de govern i ha contribuït a introduir en l’agenda política temes com la necessitat de fer públics tots els contractes de concessions i tots els comptes públics. Després de mesos explicant el projecte al carrer i d’una campanya en què el Comú ha parlat amb milers de persones, la candidatura ciutadana fa avui divendres a les 19h una festa a la plaça Sant Joan per celebrar que les coses ja han començat a canviar a la Paeria. I per continuar amb aquest canvi, també demana a la ciutadania una gran participació diumenge, en una jornada electoral que viurem a la Boite, amb un concert de «El sobrino del diablo» a les 20:30h.

El Comú de Lleida vol tancar la campanya electoral agraint a la gent el suport rebut i celebrant que «el canvi a la ciutat ja ha començat». Ja ha començat perquè tenim la convicció que la participació a les eleccions de diumenge respondrà a la necessitat de la ciutadania de recuperar la responsabilitat del govern de Lleida i deixarà enrere la xifra d’abstenció dels passats comicis electorals, que amb un 51% va ser la veritable guanyadora de les eleccions.

Des de l’agrupació d’electors també considerem que la feina feta al llarg dels dos anys de treball del Comú de Lleida ha donat resultat posant sobre la taula la mala gestió de l’equip de govern de la Paeria. Una tasca, la de fiscalització, que no han fet els partits de la suposada oposició, que haurien de controlar l’acció de govern. Hem denunciat la connivència de l’equip de govern amb l’empresa concessionària del servei de radars, que demanava a l’ajuntament més de 2 milions d’euros per multes no cobrades, a més dels incompliments dels compromisos per part de la companyia i també per part del mateix ajuntament, que no ha invertit en seguretat vial els diners ingressats per les multes de trànsit. També hem criticat l’abús del cotxe oficial per part de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, fins i tot per assistir a una reunió de La Caixa per a la qual cobrava 2.000 euros. O el conveni de l’ajuntament amb la Caixa que mou anualment més de 140 milions d’euros de diners públics sense que hagi passat mai per cap ple. Un fet que demostra l’opacitat del govern i que és especialment criticable si tenim en compte que l’alcalde va pertànyer fins al 2011 al Consell de la Caixa. El Comú també ha denunciat que l’empresa concessionària dels autobusos reclamava (i finalment va cobrar) més de 837.000 euros per la reducció de viatgers, que caldrà afegir als que, via subvenció municipal, es paguen a l’empresa que té la concessió pel servei prestat (més de 50 milions des que el servei està privatitzat). I tot plegat, enmig de la indiferència de l’equip de govern que ara s’esforça en fer-se fotos escoltant la ciutadania després d’ignorar sistemàticament les preguntes que li ha formulat el Comú de Lleida durant els últims mesos.

Vinyeta Ros i La Caixa (CarlesAlberdi.com)Dibuix de Carles Alberdi (carlesalberdi.com)

Juntament amb les denúncies, el Comú de Lleida ha construït de forma assembleària unes propostes emmarcades en un codi ètic, un marc organitzatiu, un programa i un pla de xoc. Entre altres coses, han de servir per a evitar els desgavells actuals en la gestió dels diners públics, per desterrar de la Paeria les pràctiques opaques que permeten confondre recursos de tota la ciutadania amb els particulars, i també per eliminar els amiguismes, tant presents en la institució.

D’altra banda, el Comú ha assolit reptes que cap altra candidatura havia aconseguit a la ciutat, com unes primàries obertes a tota la ciutadania per decidir l’ordre de la seva llista electoral, en què van participar prop de 600 persones. O la recollida de 2.100 avals (600 més dels exigits per la Junta Electoral) per tal de fer oficial la candidatura sota la fórmula d’agrupació d’electors.

Aquest divendres, arriba el final d’una campanya electoral que hem volgut ciutadana i que ha estat un capítol més d’una feina de mesos al carrer. I la demostració que hi ha una altra forma de fer política i que no només es demostra amb un programa consensuat i construït en assemblea, un codi ètic estricte, unes primàries obertes i un marc organitzatiu que farà l’equip de govern realment participatiu. El Comú de Lleida ha mostrat una nova manera de fer política també en campanya, amb propostes centrades en debatre amb la gent, en donar a conèixer el projecte de forma respectuosa, sense enviaments de paperetes no sol·licitades als domicilis, ni cartells ni pancartes invasives amb cares o lemes de candidats pel carrer, sinó amb el repartiment de llaços per tota la ciutat de color bordeus, que és el color del Comú perquè és el de Lleida.

Per això, el Comú de Lleida no podia tancar la campanya d’una altra manera que no fos al carrer. L’agrupació d’electors celebra amb música, jocs i idees tot el camí recorregut. La plaça Sant Joan acull a partir de les 19h, una festa amb les actuacions dels grups lleidatans ‘Ella nos vuelve decentes’ i ‘Lauzeta’, a més de parlaments de la gent de la candidatura i d’una exposició d’idees.

missatgesPortadaFesta22

Per tot plegat, tenim la convicció que el canvi ja ha començat i que és l’inici d’una nova forma d’entendre la política municipal que continuarem després del 24 de maig. Perquè sabem que la feina no ha fet més que començar, el pròxim dimecres, 27 de maig, el Comú de Lleida celebrarà una nova assemblea, a les 20h a la plaça Ricard Viñes, per afrontar la nova etapa.

El Comú viurà la jornada electoral a la Boite, amb un concert de «El sobrino del diablo»

Per això no volem perdre l’oportunitat de compartir la nostra satisfacció. Diumenge, a partir de les 19h, serem a la Boîte (c/Riu Essera, 19), on seguirem a través dels mitjans els resultats electorals, rebrem la informació de la gent apoderada, compartirem alguna cosa per sopar entre nervis, riures, discursos, música… en definitiva, viurem una nit electoral molt especial, amb l’actuació de “El sobrino del diablo” (cap a les 20:30) amb entrada gratuïta.Cartell Reina 24M

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest