El Comú de Lleida, al mapa mundial del moviment municipalista #FearlessCities

Posted on Posted in Comú de Lleida, Comuns, Notícies and tagged .

El Comú de Lleida és una de les 15 plataformes municipalistes de tot l’estat que apareixen inicialment al mapa mundial de les ‘Ciutats sense por’ #FearlessCities que avui s’ha fet públic, al costat d’organitzacions com BCN en Comú, Guanyem BDN en Comú, Crida per Sabadell, Terrassa en Comú, Vila-Seca en Comú o Candidatura Unitat Popular Celrà, entre d’altres. El mapa és una eina creada per i per al moviment municipalista que busca visibilitzar l’abast global del moviment, posar informació útil sobre les plataformes municipalistes en el domini públic i facilitar la col·laboració descentralitzada entre elles. El mapa recull plataformes municipalistes que estan en el govern, a l’oposició o que treballen fora de les institucions.
Sobre el mapa municipalista
El mapa de les ciutats sense por és el resultat del mapatge en curs del moviment municipalista global que està duent a terme BCN en Comú en col·laboració amb altres plataformes municipalistes. Es tracta de ressaltar l’abast global del moviment, alliberar informació útil al domini públic i permetre una col·laboració transnacional descentralitzada entre les organitzacions municipals.
El mapa inclou organitzacions municipals que es troben en el govern, a l’oposició, que són candidates a l’elecció o bé que treballen fora de les institucions. Si bé els moviments del mapa tendeixen a compartir objectius comuns (garantir els drets bàsics, protegir els béns comuns, feminitzar la política, acabar amb la corrupció, reduir les desigualtats, radicalitzar la democràcia,…) i les formes de treball (autonomia local, oberts, dirigits pels ciutadans, horitzontals i participatius), el municipalisme, per la seva naturalesa, no té uns criteris homogenis.
El mapa s’anirà ampliant amb nous moviments municipalistes que poden sumar-s’hi aquí.
A tot el món, els pobles i ciutats s’estan aixecant per defensar els drets humans, la democràcia i el bé comú. El mapa #FearlessCities és una eina més que permetrà que els moviments municipalistes construïm xarxes globals de solidaritat i esperança davant l’odi, els murs i les fronteres.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest