El Comú de Lleida demana a l’alcalde que no interfereixi políticament en les eleccions de la Junta de Sequiatge

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , .

El Comú de Lleida demana a l’Alcalde de Lleida Fèlix Larrosa que es mantingui imparcial i no exerceixi el seu dret a vot com a representant de l’Ajuntament a la Junta de Sequiatge. Han de ser els regants qui lliurement decideixin els representants de la Junta de Sequiatge sense interferències polítiques. Interferències polítiques que ja fan massa temps que duren. Demà diumenge 10 de març els regants de l’Horta de Lleida celebraran eleccions per elegir nous vocals a la Junta de Sequiatge. Cada regant acreditat podrà votar tres vocals, un per cada una de les séquies (Séquia Major, del Cap i Segona). Els vocals triats pels regants escolliran el nou president de la Junta.

L’actual Junta ha ocupat el poder durant molt de temps i per aquest motiu pot haver passat que hagin confós el lloc que representen amb casa seva. Actualment la Junta de Sequiatge de l’Horta de Lleida dedica 68.300€ anuals a dietes i representació dels membres de la junta. I per altra banda només inverteix 16.500€ a la subvenció d’obres d’interès general per als regants. Unes xifres que haurien de ser ben bé inverses. Esperem que els nous vocals revisin tots aquests desajustos econòmics.

Fa pocs anys es va contractar un nou secretari amb un currículum que excedia els requeriments per al càrrec. El president del Sequiatge va justificar la seva contractació perquè en ser un advocat s’eliminarien els serveis externalitzats jurídics i això repercutiria en menys despesa anual. Però no ha sigut així i en la darrera assemblea es van seguir imputant despeses per valor de 16.000€ a serveis externalitzats, dels quals 6.000€ eren per serveis jurídics.

La retribució del secretari de la Junta de Sequiatge és de 37.000€ anuals, un sou que hauria de comportar l’assumpció d’aquestes despeses externes i més encara quan eren l’objectiu principal de la seva contractació. Una mostra més de la deriva d’aquesta Junta de Sequiatge, que fa aigües per tot arreu mentre estan jugant amb els diners de tots els i les regants de l’Horta. I els diners del col·lectiu haurien de ser gestionats amb total respecte i pulcritud.

Demà els pagesos i pageses de l’Horta votaran democràticament els seus representants, amb candidatures de nous membres en uns comicis transcendents per la futura modernització del reg a l’Horta de Lleida.

Larrosa amb Junta Sequiatge (foto de Paeria)

Larrosa amb Junta Sequiatge (foto de Paeria)

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest