El Comú de Lleida exigeix que la Paeria mantingui la protecció paisatgística dels 15 parcs urbans de la ciutat i de parcs territorials com el de les Basses

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , .

El Comú de Lleida exigeix que la Paeria mantingui la protecció paisatgística dels 15 parcs urbans de la ciutat i de parcs territorials com el de les Basses, i adverteix que l’eliminació de protecció que contempla l’Ordenança del Paisatge contravé el planejament urbanístic vigent. El POUM en vigor defineix un sistema de 15 Parcs Urbans per fer de Lleida una ciutat agradable i verda, que aporten espais de gaudi i una regulació climàtica de la ciutat. Hem presentat al·legacions a l’ordenança de paisatge urbà per mantenir el grau de protecció adequat als elements paisatgístics, arbrat o cobertura vegetal dels espais verds actuals i dels parcs urbans futurs, ja que la pèrdua de protecció d’aquests espais aniria contra l’interès general.

El fet que actualment estigui en tràmit una revisió anticipada del Planejament General vigent no justifica en cap cas la desaparició de la protecció paisatgística dels elements que mantenen la seva plena vigència en l’Ordenació Urbana de Lleida, com a mínim fins a l’aprovació definitiva de la revisió de planejament, que en el millor dels casos no es produirà fins d’aquí a uns anys.

Aquests són els 15 Parcs Urbans que defineix el POUM en vigor:

 1. Parc Urbà del Turó de la Seu Vella
 2. Parc Urbà de Gardeny-Templers
 3. Parc Urbà de Vallcalent-Mariola
 4. Parc Urbà de la Ciutat Jardí
 5. Parc Urbà dels Hospitals-Balàfia
 6. Parc Urbà del Secà de Sant Pere-Marimunt
 7. Parc Urbà del Riu Segre
 8. Parc Urbà dels Camps Elisis
 9. Parc Urbà del Polígon Industrial
 10. Parc Urbà de Magraners – Quatre Pilans
 11. Parc Urbà del Canal de Seròs
 12. Parc Urbà de Rufea – Instituts
 13. Parc Urbà de la Caparrella
 14. Parc Urbà del Castell de Raïmat
 15. Parc Urbà del Vilot de Sucs

Cal recordar que l’aprovació definitiva de la revisió de planejament està en entredit atès que el Comú ha presentat un recurs judicial a la seva tramitació perquè no s’han complert els requisits legals preceptius per endegar una revisió anticipada de planejament.

Regulació de les Basses i de les altres àrees d’interès paisatgístic

Pel que fa als Parcs Territorials, exigim que l’Ordenança de Paisatge, contempli com a àrees rurals i naturals que requereixen regulació paisatgística tres dels parcs territorials del municipi de Lleida, que ara omet: el Parc de Butsènit, el Parc de Granyena i el Parc Alcalde Pons de Les Basses, i en aquest sentit també presentem al·legacions.

No és justificable en cap cas i molt menys d’acord amb l’interès general la pèrdua de protecció paisatgística d’elements importantíssims i que formen part del patrimoni material i immaterial de Lleida i que estan perfectament delimitats, regulats i planificats en el Plantejament General Vigent.

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest