El Comú de Lleida presenta a primàries una llista de 14 candidates i candidats

Posted on Posted in Notícies.

Tenen entre 26 i 80 anys i diversitat de trajectòries professionals i personals i comparteixen l’entusiasme per «una nova forma de fer política des de la ciutadania i per a la ciutadania». La llista validada avui per l’assemblea (la podeu consultar aquí) la integren persones arrelades des de fa molts anys en la lluita social i nouvinguts amb compromís social i polític: des del món obrer, passant pels moviments cristians de base, fins a activistes post 15M. Dimarts s’obrirà la primera volta de les primàries, que servirà per determinar l’ordre de la llista del Comú i per establir qui es podrà postular com a cap de llista de cara a la segona volta de les primàries, que se celebra el dia 29.
Alguns dels candidats a primàries del Comú
La primera volta s’inicia el dimarts 24 de març, amb el procés de votació telemàtica a través de l’aplicació d’Agora Voting per a les més de 2.000 persones adherides al Comúdelleida. El dissabte 28, durant tota la jornada, s’obre la participació a tota la ciutadania de Lleida amb taules a diferents indrets de la ciutat obertes a la participació de totes les persones majors d’edat residents a Lleida. Tothom qui participi podrà votar fins a cinc candidats, i els que superin el 5% dels vots integraran la llista electoral segons els vots obtinguts –excepte en el cas del cap de llista, que s’escull en la segona volta- i segons els criteris de paritat fixats per la llei.
En la segona volta, el diumenge 29, s’escollirà qui va de cap de llista entre els candidats i candidates que hagin superat la primera volta i que voluntàriament es presentin al càrrec. També es completarà la resta de llista entre persones que han optat per anar en les darreres posicions.

Assemblea Comú de validació de candidats/es

Assemblea Comú de validació de candidats/es


L’assemblea ha traçat també el pla de treball per a la campanya de recollida dels 1.500 avals que exigeix la llei per poder presentar una agrupació d’electors. Les signatures d’aval s’han d’obtenir entre el dia 1 i el 20 d’abril.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest