Reclamem replantejar el model de gestió dels serveis públics i uns impostos més justos i ajustat

Posted on Posted in Ciutat capdavantera, Ciutat per viure, Comú de Lleida, Notícies and tagged , .

La candidatura que encapçala Laura Bergés ha debatut sobre l’eficiència de la gestió pública amb l’economista Ramon Morell i amb la consultora de l’administració pública Teresa Serentill

Aquest dimarts tancàvem el cicle de taules que ve organitzant en aquests darrers mesos com a debat preparatori per acabar de concretar les propostes electorals de la formació en diferents aspectes, amb una darrera sessió dedicada a la gestió pública. Ho ha fet de la mà de l’economista i consultora de l’administració pública Teresa Serentill, de l’economista Ramon Morell, i dels números 1 i 2 de la candidatura del proper 28 de maig, Laura Bergés i Sergi Talamonte.

Replantejar el model de gestió dels serveis públics, impulsar uns impostos municipals justos i progressius, o valorar en quins casos és oportuna la remunicipalització de serveis externalitzats o externalitzar serveis que ara són municipals, han estat alguns dels temes que han centrat el debat, que s’ha fet a la sala Jaume Magre de Lleida. Les reflexions de Serentill i Morell serviran per completar les propostes electorals que el Comú ja tenia definides en aquestes matèries.

Després d’escoltar les anàlisis dels ponents sobre la gestió pública de la ciutat i els camps on, al seu entendre, caldria incidir per millorar, la cap de llista exposava algunes de les propostes que formaran part del seu programa. Entre altres qüestions, Laura Bergés, plantejava la necessitat d’implantar un sistema de “bonificacions i sancions que acompanyin polítiques d’habitatge o de transició ecològica“, així com imposar “impostos a companyies com les elèctriques o les de telefonia, però també a les de comerç online, que ara tenen una fiscalitat més favorable que el comerç convencional“.

Bergés també veu imprescindible “millorar el control” dels serveis públics externalitzats, com la neteja, els autobusos o l’assistència domiciliària. Amb la taula del dimarts es tanca un cicle en què s’han abordat temes tan diferents com la salut, el feminisme, l’urbanisme o els serveis socials, entre altres.

Tota la Taula Oberta en el nostre canal de YouTube

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest