El Comú de Lleida vol enfortir el seu treball municipal a partir de la coordinació i la confluència

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies and tagged , , , .

L’assemblea del comúdelleida acorda participar en el procés de treball en xarxa endegat en la jornada sobre Municipalisme en Comú i aposta per avançar en els processos de confluència a nivell municipal i català que superin les lògiques de coalicions i reforcin el procés d’empoderament polític de la ciutadania.

Assemblea Comú de Lleida celebrada diumenge

Assemblea del Comú de Lleida celebrada aquest diumenge


En la Jornada de Municipalisme en Comú, les diverses candidatures municipals dels comuns han constatat les nombroses coincidències en la tasca que desenvolupen, i s’ha acordat impulsar eines de treball en xarxa que permetin reforçar l’activitat a cada municipi. Així, es planteja poder compartir mocions i recursos sobre àmbits com la remunicipalització de serveis, la contractació pública, les polítiques socials o la millora de la transparència, entre algunes de les temàtiques on hi ha gran coincidència de plantejaments. També s’han fixat objectius comuns en quant a la formació o l’impuls d’iniciatives coordinades en aquells àmbits on hi hagi coincidències.
Trobada municipalista celebrada dissabte
D’altra banda, l’assemblea del comúdelleida de diumenge al matí, ha ratificat el caràcter del Comú de Lleida com a procés obert de participació i empoderament ciutadà en l’àmbit de la política institucional. En aquesta línia, l’assemblea ha valorat la força o els bons resultats electorals que han obtingut les candidatures que han aconseguit una confluència entre aquests processos ciutadans i les organitzacions polítiques, com s’ha donat en alguns municipis i en les eleccions al Congrés. Per això, el Comú ratifica el seu caràcter d’agrupació oberta a militàncies múltiples i prioritzarà la confluència en l’àmbit municipal. Al mateix temps, el comúdelleida mantindrà el seu treball per a que els processos de confluència a nivell català, ja sigui en el marc d’En Comú Podem com de possibles noves fórmules, respectin el caràcter d’espais de base ciutadanista i municipalista, i amb processos de primàries obertes i mecanismes de validació ciutadana per a la confecció de candidatures electorals.
Acta assemblea Comú de Lleida 13 març

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest