El Comú defensa que el banc de terres serveixi a pagesos actius per donar alternatives a finques abandonades

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , .

Donant compliment a la proposta de resolució presentada pel Comú i aprovada en el Ple de l’estat de la ciutat, hem presentat en la Comissió Territorial de l’Horta una proposta de reglament banc de terres que defensa que se cedeixin a pagesos actius finques no cultivades del perímetre de l’horta. “Pensem que és una forma de donar alternatives a finques abandonades en benefici de la pagesia de proximitat, a través de la concentració parcel·lària i del foment d’iniciatives mediambientals i ecològiques” ha valorat la representant del Comú a la Comissió de l’horta, Marina Pifarré. L’agrupació d’electors proposa que la cessió sigui per 7 anys.
Camí Medieval del Riu
El Comú ha presentat la proposta per posar en valor el Camí Medieval del Riu, acompanyada d’un vídeo enregistrat in situ. Demanem que aquest tram es netegi i sigui transitable per persones i bicicletes, fent-lo una opció més de lleure saludable per a la ciutat. “Cal donar-li la importància que mereix al patrimoni mediambiental i paisatgístic que representa el riu Segre, un tresor que hem de posar a l’abast del gaudi de la ciutadania” conclou Marina Pifarré. La Paeria ha mostrat voluntat de treballar la proposta per fer tots els passos que portin a que el camí sigui transitable. L’ajuntament es compromet a estudiar la cessió de pas a les finques, parlar amb la CHE sobre la propietat de cada tram i que els tècnics municipals redactin un projecte.
dsc_3925
Per altra banda, el Comú entén que la seguretat a l’horta també és competència de la guàrdia urbana, com reflecteix un conveni signat entre Interior i la Paeria l’any 1999. Per això valorem positivament que compareguin en una jornada monogràfica de la Comissió d’horta sobre seguretat l’intendent de la Guàrdia Urbana, la regidora de seguretat ciutadana i el màxim responsable dels mossos d’esquadra a la ciutat. Defensem que s’escolti la veu de la pagesia, preocupada davant l’augment de robatoris.
Finalment, durant la comissió el Comú ha demanat el detall de les actuacions de manteniment en els camins de l’horta ja que entenem que les dades que està donant l’equip de govern no s’ajusten a la realitat.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest