El Comú demana aclarir qui programa a la Llotja en el proper semestre

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , .

Davant les possibles irregularitats detectades en la gestió de la Fundació Teatre de la Llotja, el Grup Municipal del Comú de Lleida demana en la Comissió de Serveis a les Persones que s’aclareixi qui gestiona la programació del primer semestre, el paper que hi té Zucar Event i com s’han gestionat els recursos públics cap a aquesta empresa.
La Llotja3
El contracte amb Zucar Event es va signar per 2 anys (2013 i 2014) i amb una única pròrroga possible (al 2015) com es pot comprovar al punt 1.6 del Contracte de programació de la Llotja. Aquesta limitació convertiria en irregular la contractació de Zucar amb un altra pròrroga. Si l’equip de govern ha optat perquè la programació l’assumeixi des de l’u de gener de 2016 la Regidoria de Cultura, hauria de vetllar perquè aquest canvi és faci de forma escrupolosa i amb tota la transparència que mereix la gent de Lleida. “Davant l’acumulació d’interrogants sobre el paper de Zucar i el procediment de contractació, exigim resposta urgent a aquestes preguntes per començar a posar llum en el pou d’opacitat i de despesa incontrolada en què s’ha convertit la Llotja”, ha exigit el regidor del Comú Sergi Talamonte.
El Comú ha presentat a registre per a la Comissió de Serveis a les Persones del proper dimecres 9 de desembre aquestes preguntes:

  1. La programació d’aquest primer semestre 2016, es gestionarà des de la Fundació Teatre de la Llotja o des de la Regidora de cultura?
  2. La contractació dels espectacles la seguirà realitzant l’empresa Zucar Event?
  3. En cas afirmatiu, quina dotació econòmica rebrà Zucar Event i des de quina entitat? Fundació o regidoria?
  4. Com s’ha gestionat l’adjudicació d’aquests recursos públics cap a Zucar Event?
  5. Si la resposta fora, des de la Fundació mitjançant una prorroga a l’actual concurs, com poden justificar una prorroga de 6 mesos a l’actual contracte amb Zucar Event quan el concurs no recollia més prorrogues? (La durada era de 2 anys: 2013,2014 i una possible pròrroga del 2015).

Convé recordar que la Fundació Teatre de la Llotja ha estat realitzant una programació d’espectacles en el Teatre de la Llotja des de l’any 2010 amb una aportació anual per part de la regidoria de cultura de 270.000€ anuals més modificacions de crèdit.
El seu president, el Sr. Ros, el passat dimarts 1 de desembre, va realitzar una roda de premsa presentant la programació de la Fundació per al proper semestre, on a banda dels representants de la Paeria hi van compareixer el Sr. Jesús Costa com a gerent de la Fundació i el Sr. Antoni Cabero en representació de Zucar Event, l’empresa gestora d’aquesta programació.

Llotja presentacio temporada 2016

Llotja presentació temporada 2016

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest