El Comú demana al Consell Comarcal que publiqui tots els decrets en un portal de la transparència

Posted on Posted in Consell Comarcal, Notícies and tagged , , .

El Grup Comarcal del Comú de Lleida demanarà al Consell Comarcal del Segrià que publiqui mensualment els seus decrets al Butlletí Oficial de la Província i en un nou portal. El conseller del Comú Sergi Talamonte farà arribar a la propera comissió informativa la proposta, que inclourà la creació d’un portal de transparència per donar compliment a la Llei de Transparència, que ha entrat en vigor aquest mes de gener. “En aquest espai web, els ciutadans haurien de tenir accés a tota informació pública rellevant, no només els decrets,  sinó també els diferents contractes així com la declaració de béns de tots els consellers, entre altres informacions” valora Talamonte.
De la mateixa manera que vam fer en el ple de l’ajuntament, portem a l’altra institució on tenim representació l’aposta per la transparència i la defensa del dret d’accés a la informació pública de tots els ciutadans.

Ple del Consell Comarcal del mes de desembre

Ple del Consell Comarcal del mes de desembre


Entenem que, prèvia ocultació de les dades personals quan sigui necessari, com és preceptiu, els decrets s’han de posar a disposició dels ciutadans, seguint l’exemple d’altres administracions com ara la Diputació de Lleida. “Les institucions haurien de començar a veure que no hi ha altre camí que la transparència total, i per això demanem al Consell Comarcal que obri les portes i esdevingui un exemple del que esperem que aviat sigui la tònica de funcionament de totes les administracions, publicant decrets, contractes i tota informació pública” ha conclòs el regidor del Comú Sergi Talamonte.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest