El Comú demana aturar el Ple sobre el POUM perquè no es donen les condicions legals per avançar-ne l’aprovació

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged .

El Comú de Lleida exigeix correcció en tots els procediments de l’Ajuntament de Lleida i per això s’oposa a l’aprovació inicial del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Lleida (POUM) perquè el Planejament actual, amb una durada de 20 anys, és vigent fins al 25 de maig de l’any 2019 i perquè no es donen les circumstàncies, per iniciar i tramitar la revisió anticipada del Planejament General del municipi de Lleida a un any del seu venciment.
Una revisió avançada requereix l’autorització de la Conselleria de Polítiques Territorials i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, circumstància que no consta a l’expedient. Aquesta autorització no és un tràmit exclusivament formal, sinó un mecanisme de control necessari per evitar possibles arbitrarietats o avançaments que no es justifiquin per l’interès general. En conseqüència, entenem que tot el procediment és nul de ple dret i, per tant, atesa la gravetat dels fets al·legats, l’equip de govern ha de retirar de l’ordre del dia del ple d’aquest dimecres la proposta d’aprovació inicial del POUM.
Exigim aturar el POUM fins que no es compleixin tots els requisits legals. El planejament urbanístic per als propers 15-20 anys és un tema cabdal per a Lleida i no ens el poden imposar amb presses a finals de mandat, sense consens polític i social. S’estan saltant la llei per imposar un mal POUM que:

  • Construeix més habitatge del que cal i obvia les necessitats d’habitatge públic
  • Fa desaparèixer parcs urbans
  • Suposa una regressió per a l’Horta
  • Potencia centres comercials als afores en lloc d’impulsar-los al centre
  • Genera un creixement desordenat de la ciutat
  • No resol problemes de mobilitat i en crea de nous

Així ho hem fet saber a l’alcalde i a la secretaria general a través d’una instància presentada al registre, i també ho hem comunicat a tots els grups municipals.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest