El Comú demana empara al Síndic davant el fet que la Paeria només respon 1 de cada 4 peticions d’informació

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , .

El Comú de Lleida ha demanat empara al Síndic de Greuges de la Paeria davant el bloqueig en l’accés a la informació que està patint el grup municipal. Els regidors del Comú han fet arribar al Síndic de la Paeria, Josep Giné, el recull de les 44 peticions d’informació efectuades a data d’avui. La Paeria manté sense contestar 32 peticions (un 72,7%), i tan sols en respon satisfactòriament 10 (un 22,7%) mentre que les 2 peticions restants (4,5%) s’han respost parcialment.
índex
Per complir amb el programa i controlar l’acció de govern, com és el dret i obligació de l’oposició, des del de juliol fins avui el Comú ha fet 44 peticions d’informació a l’equip de govern. “Hem trobat molt bona resposta per part del Síndic, que està estudiant el document amb el recull de sol·licituds d’informació denegada abans de donar empara a la nostra petició” ha valorat el regidor del Comú Carlos González, qui ha afegit: “En aquests primers mesos hem constatat que l’equip de govern només respon allò que l’interessa, mentre que actua amb total opacitat amb la informació que li resulta més crítica”.
L’equip de govern no només està vulnerant l’accés dels regidors a la documentació, sinó que està incomplint la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, que en l’article 33 estableix que les sol·licituds d’accés a informació s’han de resoldre en un mes, que podria ser un mes i mig si la informació requerida té molt volum o complexitat:
Article 33

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest