El Comú demana posar en valor el Camí Medieval del Riu, actualment tallat i sense entrada a la ciutat

Posted on Posted in Notícies and tagged , , .

El Comú de Lleida reclama la inclusió de l’anomenat Camí Medieval del Riu en el Cens de camins de l’Horta que està elaborant la Paeria. D’aquesta manera, donem suport a l’antiga reivindicació dels Amics del Segre que, entre d’altres entitats, demana la recuperació d’aquest tram i un accés al Parc de La Mitjana de l’històric Camí de Sant Jaume del Riu.
Al 1812 ja es troben documents que parlen d’aquest camí i fins al 1927 no hi figuren finques. Segons consta als documents del Ministeri de Foment, titular d’una petita parcel·la a la vora de l’autovia, el camí hauria d’anar des de Lleida fins a Corbins, però actualment es troba tallat en diversos trams i no hi ha una entrada directa a la ciutat.
Des del Comú de Lleida pensem que l’obertura d’aquest camí ofereix una esplèndida oportunitat per guanyar zones de lleure saludable i una major sensibilització mediambiental ja que, a més, es podria habilitar un fantàstic observatori d’aus que permetria atreure ornitòlegs i aficionats. Per aquest motiu portarem aquesta proposta a la propera Comissió de l’Horta.
Poques ciutats compten amb un riu com el Segre, un dels tresors que Lleida, juntament amb la Seu Vella, més ha de valorar i cuidar. Esperem que aviat comenci a fer-ho.
dsc_3928
dsc_4012
dsc_3926
dsc_3964
dsc_4010
 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest