El Comú demana que el POUM es faci en base a un creixement de població real per evitar especulació urbanística

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged .

El Comú de Lleida considera que un document tan transcendent per al futur del municipi com el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per als propers 20 anys ha de ser extremadament rigorós, i per aquest motiu demana que la Universitat de Lleida revisi el creixement poblacional de Lleida i les característiques socioeconòmiques de la seva població fins el 2030. Considerem que el POUM s’ha de bastir sobre projeccions fetes amb rigor, evitant creixements urbanístics que no responen a les necessitats reals del municipi. És per això que demanem -com ja vam fer al març passat- que s’aturi qualsevol decisió fins que la UdL actualitzi el treball que ja va fer al 2010.
Segons dades d’IDESCAT relatives al municipi de Lleida, des del 2012 el saldo migratori és negatiu. A finals de 2017 hi ha 60 persones menys empadronades al municipi que a l’any 2010. El Comú creu fora de lloc que l’equip de govern planifiqui la construcció de 1.000 habitatges anuals, segons estableix la documentació lliurada al nostre grup municipal el 10 de gener. Segons l’IDESCAT, a Lleida, l’any 2011 hi havia 7456 pisos buits, i correspon a l’Ajuntament implantar mesures per activar aquest enorme volum de vivenda i multar a tots els bancs amb pisos buits.
El Comú considera que és negatiu per a Lleida fer un POUM amb presses, i demana que la societat civil organitzada i tots els agents econòmics i socials siguin escoltats, així com una ferma voluntat de trobar consensos, més enllà de les majories actuals al consistori.

Preguntem sobre el Pla Mariola 20.000
El passat mes de novembre el govern de la Paeria va anunciar una regeneració urbana integral dels blocs de la Mariola. Es va fer una reunió amb els veïns on es va acordar posar en marxa una oficina d’atenció al ciutadà per aclarir dubtes. Preguntarem en quina fase es troba l’anunciat Pla i quin són els terminis d’execució previstos. Pel que fa a la reubicació dels veïns que actualment resideixen als Blocs Mariola preguntem quin serà el procediment previst en funció de la seva situació actual per a famílies que viuen en pisos de propietat, en règim de lloguer o famílies que estan recuperar pisos desocupats.
Finalment volem saber quants habitatges estan previstos de construir i quants en règim de protecció oficial, i si existeix un projecte de pla parcial urbanístic per remodelar l’estructura urbana dels blocs Mariola i el seu entorn.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest