El Comú demana que es compleixi el compromís de publicar el nombre de multes i la resta d’acords de transparència en radars

Posted on Posted in Notícies, Paeria.

En el Ple sobre l’estat de la ciutat de 2014, l’alcalde de Lleida es va comprometre a fer públics cada tres mesos el nombre de multes de radar i semàfor vermell imposades, així com la seua destinació: “Agafo el compromís de publicar trimestralment l’origen i aplicació d’aquests fons: recaptació i aplicació a la seguretat viària”, va dir Àngel Ros.
Des del Comú de Lleida lamentem que no s’hagi complert aquest compromís, ja que durant l’any i escaig que portem del mandat actual no se’ns han fet arribar mai aquestes dades. No hem rebut cap balanç de multes imposades ni se’ns ha detallat quina part dels recursos obtinguts per l’Ajuntament de Lleida en radars i semàfors vermells es dedicaran a millores de vialitat i seguretat del trànsit. Tampoc hem tingut accés a cap dada de les actuacions del radar mòbil, que -pel que hem llegit als mitjans de comunicació- sembla que fa mesos que està actiu.
Davant l’incompliment d’un compromís contret en ple, el Comú demanarà en la propera comissió d’Urbanisme que l’equip de govern sigui transparent amb els seus ciutadans i faciliti la publicació trimestral de la recaptació i l’aplicació en seguretat vial de les multes per radar i semàfor vermell. Si la Paeria no té res a amagar, per què tanca a pany i forrellat les dades d’una concessió tan important com aquesta?

El ple de desembre va debatre la moció de transparència en radars presentada pel Comú

El ple de desembre va debatre la moció de transparència en radars presentada pel Comú


La foto dels radars: un camí d’opacitat
L’agrupació d’electors, que al gener de 2015 va denunciar que la concessionària Arnó-Sice reclamava més de 2 milions d’euros a la Paeria després que Àngel Ros pugés el llindar de sancions a 65 km/h constata que l’equip de govern sempre s’ha tancat en banda a l’hora de retre comptes d’aquesta concessió. El PSC es va negar a informar del grau d’incompliment del contracte per part d’Arnó, i amb el suport de Cs i PP es va negar a aturar la renegociació del contracte de radars i semàfor vermell amb la concessionària i -atenció- també es va donar l’esquena a “obligar-la a l’estricte compliment del contracte signat”. Altres punts d’aquella moció, en canvi, van ser aprovats per unanimitat. 9 mesos després, però, Ros segueix sense donar compliment a cap dels acords aprovats pel ple:

  • Fer accessibles als tots els grups municipals el contracte de radars i semàfors vermells i la resta de contractes de serveis públics externalitzats amb tots els seus annexes i clàusules.
  • Comunicar a tots els grups municipals el detall de les inversions en seguretat vial realitzades per la concessionària d’acord al que estableix el contracte en l’apartat «Millores avaluables econòmicament».
  • Comunicar als grups municipals el detall de les inversions en seguretat vial realitzades per la Paeria des de l’entrada en vigor del contracte.

Una vegada més, el Comú recorda al Paer en cap que és un servidor públic i que té l’obligació davant els ciutadans i ciutadanes de Lleida de complir, fil per randa, els acords contrets en seu plenària.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest