Demanem que les comunitats amb comptadors d’aigua comunitaris puguin tenir-los individuals i lliures de deutes si hi ha risc d’exclusió social

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria.

A les comunitats de veïns, sobretot dels edificis antics del casc antic, Mariola, Balafia i primer eixample de Lleida es manté el subministrament d’aigua amb comptadors comunitaris fruit d’una herència històrica. Són nombrosos els casos en què es produeixen impagaments per part d’alguns dels veïns d’aquests immobles, cost que ha de ser o bé assumit per part de la resta de propietaris o llogaters, o bé generar-se un deute que es va acumulant mes a mes.
Davant de la petició d’individualització de comptadors per part d’aquestes comunitats de veïns la companyia Aqualia exigeix la rescissió total del deute de tota la comunitat, fet que en molts casos és impossible per la quantia del deute acumulat durant anys que pot superar fins i tot els 10.000€.
Davant la situació de perjudici per als veïns, de les dificultats o fins i tot, negatives que planteja la companyia de subministrament d’aigua potable de Lleida per individualitzar la lectura per punt de consum dels actuals comptadors comunitaris, el Comú de Lleida demana que la Paeria requereixi a la companyia que gestiona el bé públic de l’aigua potable a Lleida a:

  • Individualitzar la lectura del consum d’aigua a les comunitats de veïns que ho demanin, independentment de la situació de possible deute en el pagament anterior del subministrament.
  • Buscar solucions per al pagament del possible deute acumulat de la forma més justa possible per als veïns d’aquestes comunitats.
  • Assumir com incobrable a fons perdut el deute acumulat de les famílies que es troben en situació de risc d’exclusió social tipificat a la llei 24/2015 de dret a l’habitatge i pobresa energètica.

Volem que Lleida entri a l’AMAP
En un altre prec, el Comú demanarà que Lleida formi part de l’Associació Catalana de Municipis i Entitats per a la Gestió Pública de l’Aigua.

Imatge de Zaytserv Artem a Flickr

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest