El Comú demana que s’allarguin les bonificacions a l’IBI rústic i que la Paeria atengui les necessitats de la pagesia i no l’ofegui més

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , .

La regidora Montse Mínguez va informar en la darrera comissió d’economia que només havien rebut 2 peticions per bonificar el 80% de l’IBI en edificacions de l’Horta, una mesura pensada per reduir l’impacte de la cadastrada impulsada per Montoro però per la qual es va donar un marge molt escàs que finalitzava el passat 30 de març. En molts casos els pagesos no han demanat encara bonificacions perquè esperaven resposta a les seues al·legacions, unes respostes de l’administració que fins aquest mes no han començat a arribar. Per altra part, són molts els pagesos que no tenien informació d’aquesta bonificació, que la Paeria no va difondre entre les persones afectades.

Des del Comú de Lleida insistim novament a demanar que s’allargui a tot el 2018 el període per sol·licitar la bonificació del 80% de l’IBI a les persones afectades, que en alguns casos han vist com la cadastrada els suposava multiplicar per 10 el valor cadastral de les seues edificacions, amb la consegüent pujada de l’IBI. A Lleida aquesta regulació cadastral ha afectat uns 500 pagesos, persones que entenem que necessiten del seu ajuntament informació i mesures que mantinguin viva la seua activitat, si no volem que continuï el procés d’especulació que està fent que cada cop més finques passin a mans de grans corporacions.

“No és el primer cop que l’ajuntament tracta l’horta com a rebost d’ingressos via IBI, mentre avancen a pas de tortuga les mesures per donar vida al rebost agrícola, ramader i paisatgístic que és la nostra Horta de Lleida, una horta cada cop més en mans de grans corporacions” recorda la representant del Comú a la Comissió de l’Horta, Marina Pifarré.

Marina Pifarré, representant del Comú a la Comissió de l’Horta, amb el regidor Sergi Talamonte

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest