El Comú demana un pla d’usos que eviti perjudicar l’activitat agrària

Posted on Posted in Notícies and tagged .

El Comú de Lleida considera que la proposta de catalogació per a l’horta presentada per l’equip de govern pot perjudicar l’activitat agrària si no va acompanyada d’un pla d’usos. L’agrupació d’electors creu que fomentar a l’horta -sense un reglament d’usos- activitats que no són del sector primari -com ara usos hotelers, de turisme rural o de restauració- pot anar en detriment de l’activitat agrària. Valorem que la proposta presentada a la Comissió de l’Horta no ha comptat amb la veu dels pagesos i pageses, i representa un nou pedaç, ja que obre la porta a canvis substancials en les activitats de l’horta sense haver-ne desenvolupat el pla d’usos.
El Comú considera que el pla d’usos hauria de ser anterior a qualsevol procés de catalogació a l’horta. I que posteriorment s’hauria d’endegar el procés de catalogació, amb mesures que contribueixin a dignificar les cases de la gent de l’horta i a potenciar l’activitat agrària.
Celebrem que avanci una reivindicació del Comú, com és la dignificació d’habitatges de l’horta que són domicili de pagesos. Considerem, però, que aquest procés haurà de ser informat de manera acurada. Atès que l’Ajuntament no ha comptat amb la participació dels veïns de l’horta, exigim que hi hagi un període d’al·legacions com a mínim de tres mesos perquè tots els pagesos puguin beneficiar-se de mesures derivades de la inclusió del seu domicili al catàleg.
dsc_0057

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest