El Comú demana una actuació urgent al mercat central per reparar un espai molt deteriorat i evitar problemes de salubritat que afectin la fruita

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , .

Durant la visita efectuada aquesta setmana, el regidor del Comú Sergi Talamonte i altres representants de l’agrupació d’electors han pogut reunir-se amb diverses persones que hi treballen, i han constatat que el mercat central de fruites i verdures, situat al Polígon del Frares, es troba en un estat de degradació important. “Estem en plena campanya de la fruita i cal una actuació urgent en reparacions i adequació de l’espai per eliminar problemes de salubritat, neteja i deteriorament de les instal·lacions. No podem oblidar que és un recinte on es tracta amb aliments i que, per tant, ha de tenir unes mínimes condicions de salubritat” ha explicat Talamonte, que avui, durant la Comissió Informativa de polítiques de gestió i promoció de la Ciutat i la Sostenibilitat, ha fet arribar una proposta de resolució amb les actuacions que proposa el Comú per millorar el manteniment d’aquesta infrastructura.
contenidors IMG-20150612-WA0012
En tot l’entorn, s’acumulen escombraries i elements de mobiliari trencats, paviments aixecats, parterres sense manteniment i molta brutícia. D’altra banda, la colònia de coloms que viu en la nau destinada a exposició i venda de la fruita de minoristes i petits productors de la comarca suposa un problema greu de salubritat ja que els seus excrements cauen sobre la fruita exposada.
La situació degrada les condicions de treball i la qualitat del lloc de venda i distribució de fruita a Lleida, peça clau en l’entramat econòmic de la pagesia del terme municipal i també de la comarca.
IMG-20150612-WA0011 IMG-20150612-WA0013
La proposta presentada pel Comú insta la Paeria a ordenar que dos cops per setmana l’empresa concessionària netegi les instal·lacions i el seu entorn. Es planteja una actuació immediata de reparació dels desperfectes, i s’aposta per reobrir les oficines d’atenció del mercat, com a mínim, un cop a la setmana. Finalment, la proposta del Comú urgeix a instal·lar reixes per impedir l’entrada de coloms al recinte d’exposició del mercat de minoristes.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest