El Comú denuncia deficiències en la neteja i manteniment de les escoles i de diverses instal·lacions municipals

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged .

Des del Comú de Lleida volem fer net davant l’evidència que les escoles públiques municipals i moltes altres instal·lacions estan brutes. Així ho han expressat diversos directors i directores d’escoles en una carta que han adreçat a la regidora de l’equip de govern Montse Parra, en una missiva on denuncien greus deficiències en la neteja i el manteniment dels centres. L’empresa que té la concessió, Clanser, ha reduït hores a les treballadores, que han de fer la mateixa feina. A més, segons ha constatat el Comú, estan cobrant molt per sota del conveni col·lectiu, precaritzant greument els treballadors. Malgrat que els sous de les treballadores són baixos, l’actual licitació ha suposat un increment del cost del servei de neteja i manteniment de més de 250.000€.
El Comú denuncia que altres edificis i equipaments públics responsabilitat de Clanser també són bruts, com per exemple el velòdrom del Camp d’Esports o la bàscula municipal, entre molts altres.

Bàscula municipal (manteniment a càrrec de Clanser)

També l’Ascensor de la plaça Sant Joan que, com molts ciutadans constaten cada dia, fa pudor d’orins i la brutícia s’hi acumula durant setmanes. Les escales de la plaça Sant Joan, també responsabilitat de l’empresa, no funcionen la majoria dels dies. Pel que fa als ascensors del Canyeret, només funciona un dels dos ascensors de la torre. Tot el recinte està brut i amb desperfectes que mai es reparen.
Sembla que a l’equip de govern tant li fa que l’empresa faci bé la seva feina. Per què? Com és que es dóna un servei tan car i tan dolent i l’empresa no té cap amonestació? Com és que no hi ha control sobre aquesta contractació?
Convé recordar que aquest contracte ja va néixer sense un pam de net. La contractació es va fer amb polèmica pel tracte de favor que rebia Clanser a l’hora de presentar proposta. El Tribunal de Contractació va paralitzar la licitació acceptant una denúncia de l’entitat Asociación Profesional de Empresas de Limpieza (ASPEL) i va obligar a refer els plecs de condicions.
Davant aquesta la situació, exigirem a l’equip de govern en la Comissió de Drets a les Persones:

  • Que faci complir les condicions del contracte per mantenir la neteja i el manteniment del edificis i instal·lacions municipals en estat òptim
  • Que exigeixi que es respecti el conveni col·lectiu en la retribució salarial als treballadors