El Comú denuncia la passivitat de la Paeria davant l’impagament a diversos treballadors subcontractats per la concessionària de la zona blava a altres empreses

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , .

El Comú de Lleida denuncia el tracte laboral que estan rebent diversos treballadors que la concessionària de la zona blava, Eysa, té subcontractats a través de Proman Servicios Generales S.L. En total hi ha al voltant d’una desena de treballadors afectats, operaris del pàrquing de Magisteri i del servei de control d’accés al dipòsit de vehicles. Entre aquests treballadors, hi ha endarreriments de diversos mesos en el pagament de la nòmina, i alguns asseguren que no cobren des del mes de maig. El Comú ha sabut que, arran d’aquestes irregularitats, i després que treballadors es neguessin a fer hores extres, Eysa ha rescindit el contracte amb Proman, però la situació dels treballadors afectats no s’ha solucionat.
zona blava
Considerem que l’equip de govern és coresponsable, per diversos motius, d’aquesta situació de denigració dels drets laborals de treballadors:

  • Correspon a la Paeria “inspeccionar i fiscalitzar la gestió dels serveis” i dictar ordres per assegurar-ne el correcte funcionament, (Punt 7c del contracte de l’aparcament de Magisteri), i, per tant, no es pot desentendre d’incompliments greus en un servei que la Paeria ha externalitzat.Contracte Eysa aparcament Magisteri
  • La passivitat i lentitud en el procés de remunicipalització que es va aprovar ja fa gairebé un any no ha fet altra cosa que agreujar la situació d’aquests treballadors. L’empresa concessionària recorre a la subcontractació en unes condicions deplorables per als treballadors i l’ajuntament es desentén de les seues obligacions per posar ordre i acabar amb situacions tant greus com els impagaments. Des del Comú entenem que les condicions laborals dels treballadors haurien de ser part essencial en el funcionament de tots els serveis que presta l’ajuntament, inclosos aquells que ha privatitzat i que estan regits per un contracte d’obligat compliment.

Davant aquests fets, el Comú preguntarà en comissió si l’equip de govern va permetre a Eysa la subcontractació de Proman, i demanarem una relació del nombre de treballadors que l’empresa concessionària té subcontractats a altres empreses.  També demanarem que es detallin les actuacions que la Paeria té previstes perquè els treballadors afectats recuperin els seus drets i per evitar que situacions com aquesta es tornin a repetir en aquesta o en altres concessions. Mentre no es tanca el pàrquing de magisteri, el personal d’Eysa ha assumit les tasques que feien els treballadors de Proman, assumint feines com la de seguretat i vigilància, amb el risc que podria suposar el fet que no disposessin de la qualificació necessària per desenvolupar-les.
En conclusió, un acord per remunicipalitzar un servei ha provocat que hi hagi treballadors que acabin subcontractats per una tercera empresa i sense cobrar. Som davant l’enèsim exemple de la pèssima gestió de la Paeria, que demostra una desídia en el primer procés de remunicipalizació. Demanem celeritat perquè tots els empleats d’Eysa puguin aclarir el seu destí laboral.

Imatge de Paeria

Imatge de Paeria


La manera de procedir de l’equip de govern demostra nul·la voluntat per a que la remunicipalització d’aquest servei sigui reeixida. Davant aquesta situació, ens preguntem si la intenció és que el primer precedent de remunicipalització sigui negatiu. Des del grup municipal del Comú li exigirem que posi en primer pla els drets dels treballadors i que resolgui la situació pel restabliment immediat dels drets laborals de les persones afectades.
 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest