El Comú és desmarca del procés de reglament de participació del sr. Joan Gómez, oposat al que nosaltres plantegem

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged .

En la reunió dels grups municipals per abordar el procés per fer un nou reglament de participació no es va acceptar cap de les principals propostes que el Comú va posar sobre la taula. Per aquest motiu considerem necessari matisar les paraules del regidor de Participació Joan Gómez, qui va dir que hi havia bona sintonia amb la resta de grups municipals. Ens desmarquem del procés que impulsa el senyor Gómez i entenem que espais de treball dels grups municipals mai han de servir per rentar la cara a cap regidor, que s’ha de fer responsable dels seus actes, també quan són reprovats per bona part de les entitats.

Reunió de Gómez amb els grups municipals

Reunió de Gómez amb els grups municipals


Davant la situació d’estancament de la reforma del reglament, el Comú considera:

  • L’equip de govern segueix menystenint i amagant l’única proposta de reglament de participació que ha fet cap grup municipal, la del Comú, que vam presentar dins el termini establert. Ens sembla deshonest que Joan Gómez rebutgi ni tant sols penjar aquesta proposta al web de participació perquè la puguin consultar les persones o entitats interessades, malgrat que així ho vam sol·licitar des de l’agrupació d’electors.
  • No compartíem la metodologia que hi havia fins ara ni la que aquest dijous es va decidir, que difereix ben poc de la inicial, simplement l’allarga en el temps amb l’excusa que no hi ha personal disponible. Una qüestió essencial per la ciutat com la participació ciutadana no pot anar coixa amb l’excusa que no hi ha prou tècnics per portar-la a terme. I encara ens sembla més greu que aquesta excusa serveixi per demorar encara més un procés que, segons el cartipàs, ja hauria d’estar enllestit. El regidor, vist el resultat fins ara, s’hauria d’apartar per deixar el procés exclusivament en mans dels tècnics, dotant el procés del personal necessari.
  • Apostem per la horitzontalitat, per un espai col·laboratiu i per un debat en xarxa. Per un mètode que reculli en un repositori web públic les aportacions de les entitats i dels grups municipals, de forma àgil i endreçada, perquè totes les aportacions estiguin a disposició de tothom.
  • Les formacions polítiques no podem aparéixer al final del procés amb dret a esmenar el que la ciutadania ha decidit, sinó que la reforma del reglament ha de ser a partir d’un treball conjunt d’entitats i grups municipals, al mateix nivell.
  • No ens fem responsables de decisions d’un equip de govern que són antitètiques als plantejaments de participació del Comú. Malgrat que moltes entitats han abandonat el procés, l’equip de govern no dóna cap resposta a les queixes legítimes de la ciutadania. Ens sembla greu que el regidor no mogui el timó i es limiti a dir que el procés seguirà com estava plantejat i que s’allargarà 2 anys. Malgrat això, el Comú segueix treballant en els espais col·lectius de reforma del reglament de participació per responsabilitat, ja que considerem essencial per a la ciutat disposar del millor reglament possible.

Proposta del Comú sobre reglament de participació

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest