El Comú exhorta la Paeria a que sol·liciti l’autorització per a usos museístics de l’antiga Audiència

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , .

Després d’haver confirmat amb la Direcció General de Patrimoni de l’Estat que la Paeria no ha fet aquesta gestió, des del Comú de Lleida demanem que se sol·liciti amb celeritat l’autorització per a usos museístics de l’antiga Audiència. Entenem que la demora d’aquesta gestió denota, un cop més, la deixadesa i la manca de seriositat de l’equip de govern, i exigim una ràpida rectificació per tal de millorar la seguretat jurídica de tot el procés de dignificació del Museu d’Art Jaume Morera.
En la votació per aprovar la destinació del museu al ple de l’octubre el Comú va demanar que es deixés sobre la taula perquè no estava acreditat que el règim de cessió permetés en aquesta ubicació un equipament museístic, petició que va ser desatesa i que va portar a que votéssim en contra. Les gestions que hem fet han confirmat que la regidoria de cultura no havia fet la feina. Lamentem també la nul·la voluntat de facilitar-nos el conveni de cessió, que vam demanar el 7 de novembre i no se’ns ha lliurat fins gairebé 3 mesos després, l’1 de febrer, havent hagut de recórrer novament a la GAIP perquè l’ajuntament compleixi les seues obligacions legals.

Al ple d’octubre vam demanar deixar sobre la taula la votació del Morera perquè no estava acreditat que el règim de cessió permetés un equipament museístic


L’agrupació d’electors demanarà en la propera comissió de Drets de les persones que l’ajuntament de Lleida sol·liciti a la Direcció General de Patrimoni de l’Estat la modificació o l’ampliació del conveni de data 10 de febrer de 2010 per tal que l’edifici pugui, sense cap possible interpretació, albergar un equipament museístic. La proposta també estableix que, una vegada signada, l’ajuntament procedirà a registrar aquesta ampliació o modificació en el Registre de la Propietat, i informarà a tots els grups Municipals de la data del registre.
Ens sembla fora de lloc que l’equip de govern consideri “edifici de titularitat municipal” un bé estatal en règim de cessió. Un ajuntament seriós hauria de fer bé les coses, i només aquesta via garanteix evitar en el futur possibles confrontacions. En aquest sentit, convé recordar que l’ordre ministerial estableix que si el bé cedit “no es destina a l’ús previst” s’acabaria la cessió “sense dret a indemnització”.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest