El Comú exigeix al Consell Comarcal que compleixi el compromís de publicar decrets, contractes i convenis

Posted on Posted in Consell Comarcal, Notícies and tagged .
El Grup Comarcal del Comú de Lleida ha exigit al Consell Comarcal del Segrià en la Junta de Portaveus celebrada avui que compleixi el compromís de publicar mensualment els seus decrets al Butlletí Oficial de la Província i en un nou portal. El Comú va fer aquesta proposta al gener, per donar compliment a la Llei de Transparència, que aleshores entrava en vigor. Però gairebé un any després no s’ha donat compliment al que estableix la llei. Com es pot comprovar al web del consell, apareix buit l’apartat resolucions i decrets. En aquest espai web, els ciutadans haurien de tenir accés a tota informació pública rellevant, no només els decrets, sinó també els diferents contractes i convenis, així com la declaració de béns de tots els consellers, entre altres informacions.
De la mateixa manera que vam fer en el ple de l’ajuntament, hem portat a l’altra institució on tenim representació l’aposta per la transparència i la defensa del dret d’accés a la informació pública de tots els ciutadans.
Abstenció del Comú en els pressupostos del Consell per al 2017
El Comú de Lleida s’abstindrà en l’aprovació dels pressupostos del Consell, que se sotmetran a votació en el darrer ple de l’any, el dia 22. Lamentem que l’agrupació d’electors no hagi estat convidada a participar en l’elaboració dels comptes. Entenem, però, que es tracta d’uns pressupostos finalistes, amb un marge escàs per a la incidència política. Malgrat no haver pogut participar en la seua elaboració, valorem positivament la transparència, l’explicació i el redactat dels pressupostos, una manera de fer que contrasta amb la manera de procedir de l’equip de govern a l’Ajuntament de Lleida.

Ple del Consell Comarcal del mes de desembre

Ple del Consell Comarcal

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest