El Comú lamenta l’acord de la Junta de Portaveus que penalitza les mocions conjuntes

Posted on Posted in Comú de Lleida, Paeria.

El Comú de Lleida sempre ha defensat el consens i el diàleg com a eines fonamentals en la forma de fer política i prendre decisions. Creiem fermament que la voluntat de consens hauria d’estar incentivada i no penalitzada, per això volem expressar el nostre desacord al pacte de la Junta de portaveus d’avui i lamentem que els dirigents polítics d’aquesta ciutat acordin penalitzar la voluntat i la capacitat d’arribar a consensos a l’hora de presentar propostes al ple municipal.
La Junta de Portaveus Extraordinària ha acordat amb la posició en contra del Comú de Lleida, que les mocions o propostes de resolució conjuntes computin com a presentada per un dels grups proposants en el marc de l’acord de la Junta de Portaveus, de presentar només una moció per ple ordinari i un màxim de tres propostes de resolució per grup al Ple de l’Estat de la ciutat.
L’acord és un mal menor, ja que la Sra. Ángeles Ribes de Ciutadans, ha demanat que les mocions conjuntes computin a tots els grups proposants. És a dir, que si tres grups acorden o consensuen una proposta conjunta, ja no poden presentar cap proposta més al ple.
Entenem el sentit estratègic que motiva els grups que formen l’acord tàcit de govern a la Paeria,  per tal de dificultar l’acció propositiva de l’oposició i desincentivar la presentació de mocions conjuntes entre els grups de l’oposició.
 
 
 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest