El Comú manté l’exigència de més responsabilitats polítiques després del que constata l’informe i les aportacions de l’ex regidor d’esports a Transparència

Posted on Posted in Ciutat valenta, Comú de Lleida, Paeria and tagged , .

El Comú de Lleida manté que cal anar més enllà en l’assumpció de totes les responsabilitats polítiques al voltant de les contractacions irregulars d’Urbanisme i d’Esports. L’ex regidor d’esports va apuntar en la comissió de la Transparència que el regidor d’Urbanisme era coneixedor de tot el que feia i dels contractes que el seu departament tramitava. Això ens referma en no tancar aquest afer, tot al contrari, seguir treballant per aportar-hi llum amb el nou informe encomanat a petició de tots els grups excepte JuntsxCat, i fent públic l’informe que van elaborar les regidories de Participació i Lluita contra la Corrupció i de Govern Obert i Qualitat Democràtica i Institucional, dues demandes que el Comú ha fet des del primer moment i que lamentem que s’hagin hagut d’esperar fins a la propera Comissió de la Transparència.

L’informe evidencia que des de la regidoria d’Urbanisme i des de la d’Esports s’han acumulat en una sola empresa durant 12 mesos contractes menors fins a sumar més de 120.000 euros, i constata que la part més quantiosa -115.110,23€- era a càrrec de la Regidoria d’Urbanisme, mentre que només 6.025,80€ eren d’Esports. Els càrrecs electes tenen la responsabilitat de fiscalitzar tot allò que signen i, per tant, el regidor d’urbanisme és el responsable final de tots els expedients que ha signat en la partida de manteniment d’edificis.

Malgrat aquestes evidències, i malgrat el que va exposar González, en la Comissió de la Transparència el regidor d’urbanisme no va assumir cap responsabilitat i va optar per apuntar a tècnics i a altres departaments. Lamentem que no s’hagin assumit totes les responsabilitats polítiques que es deriven de les irregularitats detectades en contractacions.

Cal dedicar més esforços a detectar males praxis en altres contractacions amb l’objectiu d’avançar en una millor governança. El Comú està col·laborant en la posada en marxa de totes les mesures per garantir que aquestes pràctiques no es puguin repetir, entre les quals que l’Ajuntament de Lleida es doti amb la màxima brevetat d’un Codi Ètic i de conducta per a càrrecs electes i personal eventual.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest