El Comú no participarà en torronades ni dinars nadalencs pagats amb diner públic i lamenta que el PSC en faci ús electoral

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , , , .

El Grup Municipal del Comú de Lleida, per respecte al seu programa i a la situació de precarietat que viuen moltes famílies a la ciutat, declina participar en cap acte que pugui generar una despesa supèrflua a les arques del consistori. D’aquesta forma, els regidors del Comú no assistiran a les torronades que organitza la Paeria.
Segons hem constatat consultant les factures de 2014, només la torronada per a la gent gran genera una despesa superior als 9.000 euros. Entenem que la ciutadania de Lleida, i també la gent gran, mereix que les despeses del seu ajuntament prioritzin les necessitats socials més peremptòries. “Amb tants avis i àvies en situació indigna, destinar més de 9.000 euros a una torronada, i com a partida dins d’acció social, ens sembla un despropòsit”, ha valorat el regidor del Comú Sergi Talamonte.

La torronada 2014 va costar a l'erari públic més de 9.000 euros

La torronada 2014 va costar a l’erari públic més de 9.000 euros


El Comú lamenta que, a dos dies d’uns comicis, l’equip de govern porti a terme un acte com el de la torronada per a la gent gran i no tingui la decència d’ajornar-la a després de les eleccions estatals. “La utilització de diner públic per donar torrons és lamentable, però fer-ho amb una evident finalitat electoral encara ho fa més greu” conclou Talamonte.
Pel mateix motiu, el Comú també declina la invitació al dinar amb representants dels mitjans de comunicació, igual que vam deixar d’anar al dinar de Santa Cecília, que segons va reconèixer Àngel Ros en el darrer ple, va costar a la Paeria més de 6.000 euros. “Ens sembla un insult a la ciutadania que l’ajuntament gasti més de 60.000 euros anuals en dinars, sopars i altres serveis com copes o aperitius” resumeix Talamonte després d’haver repassat totes les factures de 2014. “Hem constatat que l’any passat es van gastar, com a mínim, 12,855 € de diner públic en copes de cava i altres perles com els 3.591 € en un servei de restauració i una torronada a embaixadors, a més dels 9.709 € en la torronada per a la gent gran”. Una estimació que només és aproximada ja que -amb tota probabilitat- la despesa en la torronada va generar altres factures amb conceptes més opacs i indetectables.
taula torronada gent gran
El Comú també ha retornat el telèfon mòbil que corresponia al nostre grup municipal, perquè entenem que el sou dels regidors permet que se sufraguin pel seu compte despeses com la de telèfon. Pel mateix motiu -evitar tota despesa supèrflua- vam tornar l’abonament de pàrquing uns mesos enrera.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest