La mesura del Comú perquè es recullin els voluminosos de la gent de l’horta s’aplicarà des de l’1 d’octubre

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , .

Celebrem que per fi els veïns i veïnes de l’horta puguin disposar del servei de recollida de voluminosos, una proposta que va impulsar la representant del Comú de Lleida, Marina Pifarré, a la Comissió de l’Horta al mes de maig. Malgrat que l’aleshores regidor d’Urbanisme Fèlix Larrosa va dir que el servei no seria viable perquè tindria un cost addicional de 176.000 euros, finalment hem comprovat com era una qüestió de voluntat política ja que no suposarà cap cost afegit, sinó simplement una reorganització del contracte amb ILNET. D’aquesta forma, a partir del mes vinent, la gent de l’horta podrà sol·licitar el servei de recollida de matalassos, somiers, mobles vells, electrodomèstics grans o similars de forma gratuïta, igual que la resta de veïns de Lleida, amb una simple trucada al telèfon gratuït 900 102 042.

El Comú de Lleida també ha demanat a la Comissió de l’Horta que les obres d’ampliació de la xarxa d’aigua a Graló i Torres de Sanui no s’adjudiquin a dit a Aqualia: cal un segon pressupost ja que d’aquesta forma es poden estalviar diners públics. Reclamem també donar aigua potable als usuaris de la Partida de Grenyana que no en disposen per impediment de cessió de pas de la canonada, si val via expropiació forçosa per interès públic.

Defensem també un programa de gestió municipal de la neteja de camins rurals de l’horta ja que permetria un millor control del servei en comparació al que ofereix el servei actual amb ILNET.

Respecte al Dia Mundial de la Dona Rural (15 d’octubre) hem demanat en quin estat es troba la planificació de la Jornada de la Dona Rural de l’Horta de Lleida que el Comú va proposar i va ser acceptada per la comissió del passat mes de juny, i ens han respost que no ho faran fins al 2019. Considerem que cal introduir dones del camp per tal expliquin de primera mà les seves vivències, inquietuds i no organitzar una jornada només des del vessant teòric i acadèmic.

Comissió Horta 17 setembre 2018

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest