El Comú pregunta per què la Paeria avança el pagament del consum elèctric de dos anys a Jamstores

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , .

Arran d’un decret d’alcaldia, el Comú ha confirmat que Jamstores no ha abonat els consums d’electricitat durant gairebé 2 anys (d’abril de 2014 fins a l’actualitat) i que la Paeria ha avançat el pagament. Segons diu el decret “és l’ajuntament qui té contractat el subministrament elèctric de l’edifici del Mercat del Pla, mentre no es faci efectiu el canvi de titularitat”. El Comú expressa la seua perplexitat pel fet que la Paeria no hagi canviat la titularitat del contracte i -fruit d’aquesta desídia- hagi avançat el pagament de 22 mesos de consums a la concessionària. Segons el decret, ara la Paeria liquida 8.960,63 euros corresponents al període d’abril de 2014 a juliol de 2015. El Comú preguntarà al ple d’aquest divendres:

  • Per què la liquidació no es fa mensualment?
  • Per què no s’ha exigit el canvi de titularitat del contracte del subministrament?
  • S’ha avaluat la pèrdua de productivitat dels recursos humans de l’ajuntament pel fet d’haver de comprovar, redactar i liquidar el seguiment del cobrament pel fet anterior?
  • Pel que fa a la resta de subministraments necessaris, per quin període de temps es liquiden?
  • Comptablement, en quina partida pressupostària s’anotarà el pagament d’aquesta liquidació?

Malgrat que vam demanar el contracte amb Jamstores fa 6 mesos, l’equip de govern no ens l’ha lliurat, incomplint de nou la Llei de Transparència. Un cop constatat que la Paeria dona crèdit a una empresa a interès 0 per pagar l’electricitat, seguim plantejant que és urgent esbrinar si l’empresa concessionària està abonant a la Paeria el canon de 18.082 euros anuals que estableix el contracte o bé ha demanat una compensació a canvi d’alguna inversió en obres i/o instal·lacions, circumstància que faria necessari que la Paeria fes públiques dites inversions. Cal determinar també quines activitats hauria de portar a terme Jamstores al Centre Històric per contracte. També volem saber si, com estableix el plec (pàg. 20) impostos com l’IBI els paga l’adjudicatari.

El Comú ha demanat aquest dijous 20 la paralització de les obres

El Comú va demanar a l’agost la paralització de les obres de climatització al Mercat del Pla


El Comú va denunciar a l’agost que es pagués amb diner públic, de manera injustificada i improcedent, la instal·lació de climatització al Mercat del Pla i va demanar la paralització de les obres d’instal·lació de la nova climatització. No vam rebre de l’equip de govern les explicacions detallades dels motius pels quals la climatització del Mercat del Pla no va quedar solucionada durant la segona fase de les obres, en què es van pressupostar 179.946 euros en concepte de «Mesura per aconseguir en els edificis públics i equipaments la millor eficiència energètica i estalvi en el consum».
Tots aquests arguments ens refermen en la sospita que es pot estar incomplint un contracte de la Paeria amb una empresa, i que hi pot haver un tracte de favor cap a aquesta. El Comú insisteix en la necessitat de practicar una transparència real, i fer públics tots els contractes.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest