El Comú pregunta si la Paeria segueix avançant el pagament del consum elèctric a la concessionària instal·lada al Mercat del Pla

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , .

Mig any després de demanar explicacions en ple al fet que la Paeria havia avançat el pagament de 2 anys de consum elèctric de Jamstores, l’equip de govern no ha donat cap resposta al Comú de Lleida. Arran d’un decret d’alcaldia, el Comú va confirmar que aquesta concessionària no havia abonat els consums d’electricitat durant 22 mesos, i que era l’ajuntament qui tenia contractat el subministrament elèctric de l’edifici del Mercat del Pla, mentre no es fes efectiu el canvi de titularitat. A pregunta del Comú al ple del passat mes de febrer, el regidor d’Urbanisme Fèlix Larrosa ens va “respondre” que preguntaria als serveis tècnics d’electricitat si és possible canviar de titularitat el comptador. Sis mesos després, encara esperem resposta, i per això preguntarem en la propera Comissió d’Urbanisme si ja s’ha fet el canvi de titular per evitar que els lleidatans i lleidatanes hàgim d’avançar el pagament de consums a cap empresa. Entenem que la desídia o, el que seria més greu, el tracte de favor, mai haurien de formar part d’un ajuntament que vulgui abanderar una bona gestió.
Segons el decret, la Paeria va liquidar 8.960,63 euros corresponents al període d’abril de 2014 a juliol de 2015. En Comissió també preguntem si ja els ha cobrat o encara no. També volem posar llum sobre el darrer any, i per això volem saber si s’ha liquidat l’import des de Agost 2015 fins Juliol 2016 a la mercantil Jamstores en virtut del que estableix el punt 1.25 del plec de Clàusules Administratives Particulars.
Com vam denunciar fa un any, seguim pensant que és urgent aclarir si l’empresa concessionària està abonant a la Paeria el cànon de 18.082 euros anuals o bé ha demanat una compensació a canvi d’alguna inversió en obres i/o instal·lacions, circumstància que faria necessari que la Paeria fes públiques dites inversions.

El Comú ha demanat aquest dijous 20 la paralització de les obres

El Comú va demanar fa un any la paralització de les obres de climatització del Mercat del Pla ja que el plec estableix que les hauria de costejar la concessionària i no pas la Paeria


Tenim la ferma sospita que la Paeria pot estar incomplint un contracte amb una empresa, i que hi podria haver un tracte de favor cap a aquesta. El Comú insisteix en la necessitat de practicar una transparència real, i fer públics tots els contractes.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest