El Comú presenta una moció per la transparència i el compliment d’obligacions en la concessió de radars i semàfors vermells

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , , .

El Grup Municipal del Comú de Lleida presentarà al proper ple una moció per sol·licitar que s’aturi la renegociació del contracte de radars i semàfor vermell que l’equip de govern està portant a terme amb la concessionària Arnó-SICE de manera improcedent i absolutament opaca, i per obligar a l’estricte compliment del contracte signat. La moció del Comú exigeix que aquest i contracte i els de tots els serveis públics externalitzats siguin accessibles als tots els grups municipals. L’agrupació vol posar llum al cúmul d’interrogants que s’acumulen 2 anys després de la signatura del contracte, i per això demana el detall de les inversions en seguretat vial realitzades tant per la concessionària com per l’ajuntament.
En la moció el Comú detalla els incompliments de les diferents inversions vinculades a la seguretat vial per part d’Arnó, com per exemple els 73.450 euros en connexions i comunicacions23.258 euros per 10 càmeres de control o bé les millores en el centre de control de trànsit, amb un import de 87.642 euros i que, segons contracte, hauria d’haver estat enllestida fa més d’un any, l’octubre de 2014. El contracte signat el 22 de novembre de 2013 reflecteix altres inversions no realitzades com les 3 unitats de control d’accessos (15.000 euros) o 6.750 euros anuals no invertits en millores en senyalització, entre d’altres. De la llarga llista d’inversions compromeses, Arnó-Sice sí que ha complert amb el manteniment semafòric, així com amb els elements que generen ingressos, com són els radars fixos, el foto-vermell i el radar mòbil, a més de la gestió de les infraccions.
Denúncia Comú radars 1
La Paeria, que té l’obligació de vetllar pel compliment del contracte, no respon sobre aquest llarg llistat d’incompliments per part de la concessionària. Però és que a més l’ajuntament tampoc explica per què no ha invertit la seua part d’ingressos per multes en seguretat vial. Entenem que un govern que vetlli pels interessos de la ciutadania hauria d’exigir el compliment íntegre d’aquest i de qualsevol contracte. Més encara quan moltes de les clàusules que s’estan incomplint fan referència a la seguretat vial a la nostra ciutat. Celebrem que, segons ha publicat l’alcalde als mitjans de comunicació, la lesivitat en accidents de trànsit a la nostra ciutat hagi disminuït un 17% en el que portem d’any. Però pensem que podem anar molt més enllà en la reducció de l’accidentalitat en la nostra ciutat. I per aquest objectiu és també indispensable que la Paeria compleixi i faci complir totes les obligacions d’inversió en seguretat vial. I que, amb la transparència que la ciutadania mereix, faci arribar a tots els grups municipals el detall d’aquestes inversions, com des del Comú li hem demanat de manera reiterada. I és igual d’indispensable per fer baixar encara molt més la lesivitat que l’ajuntament faci complir a Arnó-SICE tot el que es va signar en el contracte, una taula que també annexarem a la moció:
Taula inversions Arno-SICE

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest