El comú reclama al govern les actuacions aprovades de millora de la il·luminació i el Porta a Porta

Posted on Posted in Ciutat amable, Ciutat per viure, Comú de Lleida, Paeria and tagged , , , .

El comúdelleida reclama al govern el compliment de les resolucions aprovades per a la millora de la il·luminació al carrer Puig Andreu i per reforçar el sistema de recollida Porta a Porta i retreu al PSC que s’oposi a la renovació de la gespa del camp de futbol de Pardinyes.

«No entenem que el govern ens demani paciència en el tema del Porta a Porta perquè estan esperant una subvenció, mentre demana una modificació de pressupost perquè s’han gastat més del previst en festes», ha declarat el regidor Sergi Talamonte després d’assistir a la comissió informativa d’economia. «L’enviament de cartes de sensibilització, les reunions amb els veïns i veïnes, les campanyes d’inspecció i sancions, s’haurien d’estar fent ja, o si més no podríem tenir sobre la taula un calendari clar d’actuació amb tot el que es preveu per quan arribin les subvencions», ha afegit.

Sergi Talamonte ha reclamat també el compliment de la resolució per millorar la il·luminació al carrer Puig Andreu, entre altres punts de la ciutat. «La resolució, aprovada a l’octubre passat, preveia una reserva de pressupost del 2022 per a aquesta actuació, i des del nostre grup no avalarem modificacions pressupostàries mentre no es compleixin el compromisos que sí que estaven al pressupost», ha explicat Sergi Talamonte.

El comúdelleida espera també avenços en els compromisos del govern en l’àmbit de mobilitat per donar suport a les modificacions pressupostàries que s’han presentat avui a la comissió d’economia, i que han comptat amb l’abstenció del grup municipal.

Partidisme del PSC

Per altra banda, el grup municipal ha valorat el vot negatiu del PSC a les modificacions pressupostàries com una mostra més de la política de desgast al govern que posa els interessos electoralistes de Fèlix Larrosa per davant de les necessitats de la ciutat.

«Vota en contra de renovar la gespa del camp de futbol de Pardinyes; vota en contra de l’enderroc d’una sitja que és el que permet que es recuperi el solar de Josep Pallach per a la residència de Pardinyes; mentre segueix buscant vots al barri atiant l’oposició a l’equipament com si no hi hagués hagut una revisió del projecte, que ja no és el «macroalberg» on es pretenien concentrar tots les necessitats de temporers i inclusió de la ciutat», ha valorat Sergi Talamonte. «Després de 40 anys sense fer cap equipament, ni per a temporers ni per a sensellarisme, el PSC potser hauria de ser una mica més prudent a l’hora de parlar de dignitat en l’atenció a temporers», ha afegit.

En aquest sentit, el comúdelleida s’ha mostrat favorable a l’enderroc de la sitja, un cop garantides les mesures de protecció de les cigonyes, i en el marc del compromís del govern en el conjunt de mesures per a l’abordatge del sensellarisme i la campanya agrària. «Entenem que després dels canvis que hem aconseguit que assumeixi el govern, l’ECMU és un equipament que dignifica l’atenció a temporers, en el marc d’un conjunt de recursos que permetran mantenir una ocupació raonable al voltant de les setanta places i sense barrejar-hi l’atenció al sensellarisme, que és el que demanàvem des d’un inici», ha conclòs Sergi Talamonte.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest