El Comú reclama amb PDeCAT, ERC i Crida que Ros cedeixi locals per l’1 d’octubre i demana participació

Posted on Posted in Notícies.

Els grups municipals del PDeCAT, ERC-Avancem, CRIDA per Lleida-CUP i Comú de Lleida reclamen que la Paeria es posi al servei del Govern de la Generalitat en tot el referent a l’organització del referèndum d’autodeterminació de Catalunya convocat per al proper 1 d’octubre. Els regidors d’aquestes formacions, que representen més vots emesos en les eleccions municipals de 2015 que els tres partits que conformen el bloc unionista, reclamen a l’alcalde Àngel Ros que no s’escudi en informes jurídics ni en resolucions del Tribunal Constitucional per privar els lleidatans de poder exercir el seu dret a decidir sobre el futur polític de Catalunya.
En aquest sentit, el PDeCAT, ERC-Avancem, CRIDA per Lleida-CUP i el Comú de Lleida insten Àngel Ros a posar a disposició del referèndum els deu locals municipals que va cedir a l’última convocatòria electoral i que des de la Paeria s ‘actuï de la mateixa manera que en qualsevol altra cita amb les urnes, garantint el lliure exercici de vot a tots els ciutadans.
Alhora, si el Paer prefereix mantenir-se al marge de la voluntat de votar expressada per la majoria dels seus conciutadans, li demanem que cedeixi en aquests grups municipals la responsabilitat d’obrir els col·legis electorals el proper 1 d’octubre, assumint totes les conseqüències que aquesta acció pugui comportar.


El Comú, per la participació en el referèndum
El regidor del Comú, Sergi Talamonte ha fet una crida a la participació tant dels del sí com dels del no en consonància amb el mandat d’assemblea de l’agrupació d’electors i la consulta en que els adherits del Comú van validar el posicionament del Comú sobre el referèndum amb un 88% de vots favorables. El Comú, com va decidir la seua assemblea, es manté ferm en el reconeixement de la legalitat catalana davant un xoc de legalitats. L’agrupació d’electors farà campanya per fer una crida a la participació de tothom, tant del del si com dels del no.
El Comú reclama la neutralitat de les institucions per permetre que totes les postures siguin respectades. També demanem a l’alcalde que cedeixi els locals i si té dubtes legals que valori la possibilitat de delegar aquesta potestat. Exigim que es doni la paraula al poble, i que el govern del PP deixi de negar-li als ciutadans i ciutadanes de Catalunya el dret a votar.
Finalment, Talamonte ha demanat als convocants del referèndum de l’1 d’octubre que aboquin tots els esforços perquè sigui efectiu i vinculant.
 

 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest