El Comú reservarà un 30% de les noves promocions privades a habitatges de titularitat pública i protecció oficial i no permetrà pisos buits a la banca

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria and tagged , , , , , .

El Comú de Lleida es compromet a emprendre a partir del 26 de maig accions valentes per deixar enrere la resignació del “sempre s’ha fet així”. El cap de llista Sergi Talamonte ha anunciat: “Reservarem un 30% de les noves promocions privades i rehabilitacions a habitatges de titularitat pública i de protecció oficial en el proper mandat” fet que suposarà uns 200 habitatges assequibles cada any a Lleida, per pal·liar les urgències socials que es deriven de l’execució de desnonaments i de les dificultats per poder pagar el lloguer, una situació que fa necessari activar tots els mecanismes possibles per ampliar el parc d’habitatge assequible, com han fet molts ajuntaments pel canvi com el de BCN.  Altres mesures valentes en habitatge seran les bonificacions a propietaris que mobilitzin pisos per a lloguer social. “Posarem al mercat de lloguer 700 pisos anualment per a arribar al 5% del parc al final del mandat” ha reblat Talamonte, explicant que per fer-ho, farem complir les lleis d’habitatge que obliguen a bancs i multipropietaris a cedir pisos buits per a lloguer social i imposarem multes a bancs seguint els procediments indicats a la llei 18/2007. El Comú rebaixarà l’IBI un 4% i exercirà major control sobre la gestió dels béns comuns municipals “Quan governem supervisarem els serveis públics amb valentia per millorar el servei que rep la gent” ha garantit Talamonte.

Hem comptat avui amb el suport d’Ernest Urtasun, candidat a les europees per En Comú Podem qui ha vaticinat “un excel·lent resultat diumenge per al Comú de Lleida perquè han fet molta feina en la defensa dels serveis públics i del medi ambient”. Des d’Europa, Urtasun ha garantit que defensaran l’autonomia local: “Defensarem les competències dels municipis per remunicipalitzar serveis bàsics, després d’haver aturat, de moment, l’amenaça que representa la Directiva Bolkestein”

Altres prioritats per una #CiutatValenta en el programa del Comú de Lleida

 • Introduirem un tipus diferencial d’IBI al 10% més elevat dels valors cadastrals no residencial que en la seva immensa majoria afecta als grans valors cadastrals per damunt de 400.000€. L’ingrés extra d’aquesta mesura permetrà normalitzar l’IBI a la resta de contribuents amb una baixada general del 4%.
 • A més ens permet una rebaixa de l’IBI Rústec d’un 20% per compensar l’excés de pressió fiscal a la nostra pagesia per la «cadastrada»i ajudar a activar un dels motors econòmics més importants de la comarca.
 • Major control sobre la gestió dels béns comuns municipals -aigua, enllumenat, neteja, autobusos, seguretat- sancions i rescat en cas d’incompliments, mentre es prepara pla de remunicipalitzacions i noves fórmules de gestió externa via cooperatives per a alguns serveis. Caldrà estudiar en cada cas la despesa derivada de trencar contractes de llarga durada ja signats i actuar en conseqüència.
 • Augmentarem la taxa actual que estan pagant les empreses de distribució, per tenir dret de pas dels cables, per les voreres i carrers de la ciutat

Lleida és de la seva gent i si perdem el veïnat perdem la ciutat. L’Ajuntament ha de ser valent per defensar els drets i voluntats de la seua gent i fer front, sempre que calgui, als interessos d’uns pocs que impedeixen fer polítiques per al bé comú. Assumirem els riscos necessaris per construir un nou model de ciutat propera i decidida.

Durant el mandat que acabem hem proposat:

 • Hem denunciat l’augment descomunal de la factura de l’aigua, el deute insostenible amb la concessionària i hem proposat mesures encaminades a una gestió pública d’aquest bé comú
 • Que passi a mans municipals la gestió de serveis com l’aigua, els radars, els autobusos, l’enllumenat públic, la zona blava, el servei de neteja i la gestió i programació de la Llotja
 • Canvis en l’IBI perquè els grans propietaris paguin més: progressivitat per lluitar contra les desigualtats
 • Hem aturat el POUM després de presentar una demanda judicial contra el Pla d’ordenació per nul·litat de procediment. Defensem una ciutat verda, àmplia i amable, on no s’especuli urbanísticament i sigui la ciutadania qui demani què vol als barris
 • Hem denunciat l’assetjament de les grans comercialitzadores d’energia a les famílies vulnerables exigint a la Paeria la defensa ferma dels seus ciutadans

Agenda campanya Comú de Lleida

Dijous 23

 • Tarda
  • 18h El cap de llista Sergi Talamonte participa en l’enregistrament del debat electoral d’Ua1
  • 17:30h carpa informativa i a les 19h Micro Obert: els veïns/es conversen al seu barri amb les candidates i candidats del Comú (Bordeta, Pl. Sant Jordi)

Divendres 24

 • Matí
  • 10h El cap de llista Sergi Talamonte participa en l’enregistrament del darrer debat electoral a Lleida TV
  • 11h Carpa informativa a Pl. del Treball
 • Tarda ACTE FINAL DE CAMPANYA
  • 19h Roda de premsa al local del Comú (c. Enric Pubill “Lo Parrano” 8) amb Sergi Talamonte, Elena Ferré, Sonia Martínez (Comúdelleida), Susana Segovia (portaveu de CatEnComú a ParlamentCat) i Jaume Moya (ECP)
  • 19:30h Acte final de campanya es trasllada per la previsió de pluja al local del Comú (c.Enric Pubill “Lo Parrano” 8) amb amb Sergi Talamonte, Elena Ferré, Sonia Martínez (Comúdelleida), Susana Segovia (portaveu de CatEnComú a ParlamentCat) i Jaume Moya (ECP)
Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest