El Comú s’abstè en uns pressupostos del Consell que destinen el poc diner disponible a incrementar retribucions del govern

Posted on Posted in Notícies.

El conseller del Comú de Lleida Sergi Talamonte s’ha abstingut en la votació dels pressupostos 2016 del Consell Comarcal del Segrià. “Amb moltes necessitats socials per cobrir, no ens sembla pertinent que el poc diner disponible en un pressupost finalista es destini a incrementar les retribucions de l’equip de govern”, ha valorat Talamonte. L’equip de govern format per CIU i PSC, ha incrementat la despesa de la institució en nòmines de l’equip de govern, amb el destacat augment de 5.000 en la retribució de la presidenta.

IMG_20151217_110833

Ple del Consell Comarcal del Segrià celebrat aquest dijous 17 de desembre


Acceptada una esmena del Comú per la transparència
El Grup Comarcal del Comú celebra que l’equip de govern hagi acceptat l’esmena que hem presentat a les bases d’execució del pressupost 2016. Aquest canvi suposa un pas endavant en la participació i la transparència, ja que la presidenta -que fins ara era qui interpretava en cas que fos necessari les bases d’execució- a partir d’ara haurà d’informar a tots els portaveus -de forma oberta i transparent- de les interpretacions que faci sobre les bases.
Sobre la moció d’ERC de mesures urgents per habitatge i pobresa energètica, hem assistit a la demostració que grups com el PP i Cs ni tan sols han llegit la llei 24/2015. Talamonte ha exigit que els representants públics facin la feina que els han encomanat els ciutadans per poder atendre les necessitats socials urgents de tantes famílies sense demora. “Resulta impresentable que, mentre tantes famílies no podran avui encendre la calefacció a la nostra comarca, veiem com els responsables d’aplicar les lleis que han de dignificar la vida d’aquestes persones ni tan sols han tingut la decència de llegir-se una llei aprovada fa 6 mesos”, conclou Talamonte. La moció finalment ha estat retirada per ERC, en pro de posar en marxa una comissió de treball per aplicar la llei, una decisió que des del Comú celebrem perquè la moció era un primer pas però insuficient.
 

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest