El Comú s’oposa a externalitzar i precaritzar 15 llocs de treball a Cultura

Posted on Posted in Notícies, Paeria.

El Comú de Lleida ha votat avui contra l’externalització de personal i precarització de llocs de treball que suposaria la licitació de 15 llocs de treball en Cultura. La proposta, aprovada pels 14 regidors de l’equip de govern, trepitja els criteris de contractació responsable i substitueix personal de l’ajuntament a través de l’externalització de llocs de treball ignorant les borses de treball, fets greus que ja ha posat de relleu la junta de personal de la Paeria.
La licitació ascendeix a 360.000 euros i és per a 9 llocs de treball estables i 6 d’esporàdics, informació que no figura en els plecs de condicions tècniques.
“El Comú de Lleida s’oposa a aquesta mecanisme de precarització laboral i aposta per evitar la contractació externa de serveis que haurien de ser municipals” ha valorat el regidor del Comú Sergi Talamonte. “On queda la protecció dels drets dels treballadors d’un equip de govern que es fa dir socialista?“, conclou Talamonte.
L’agrupació d’electors denuncia que l’objecte del contracte no inclou motivacions d’impuls de polítiques socials ni d’inserció de col·lectius vulnerables. Tampoc s’inclou declaració responsable contra paradisos fiscals d’empreses ni matrius, ni clàusules contra la corrupció, i el Comú presentarà una esmena per canviar-ho. Finalment no es menciona la impossibilitat de que presentin propostes empreses relacionades entre si. La proposta es debatrà al ple de novembre.
Debat tens i incompliments en la licitació del servei d’allotjament d’urgència de dones
L’equip de govern ha tret a licitacio pública la gestió sense tenir en compte el compromís polític del regidor Xavier Rodamilans per fer un treball conjunt i negociar les propostes que vam fer diferents grups municipals sobre el model de gestió. Per aquest motiu hem fet queixa formal en l’acta.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest