El Comú trasllada a la diputada Susanna Segovia les demandes al Govern perquè doni resposta a les urgències de la crisi habitacional a Lleida

Posted on Posted in Ciutat per viure, Comú de Lleida, Comuns and tagged , .

La diputada d’En Comú Podem (ECP) al Parlament de Catalunya Susanna Segovia s’ha compromès avui amb el tercer tinent d’alcalde de la Paeria, Sergi Talamonte, i el portaveu d’ECP a les Terres de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, Jaume Moya, a recollir i estudiar les línies de treball que impulsa el Comú de Lleida des del govern de la Paeria per exigir al govern de la Generalitat que estigui a l’alçada en matèria de política d’habitatge social, entre altres qüestions. Segovia també pretén impulsar accions al Parlament perquè es preservi la legalitat urbanística en projectes com el que vol implantar a Lleida l’empresa Eurofund al sector SUR-42, a Torre Salses.

Susanna Segovia, que ha participat en una reunió de treball telemàtica aquest migdia, ha reconegut la bona feina que s’està fent des de la regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica de la Paeria, liderada per Sergi Talamonte, que “en només dos anys, ha estat capaç de donar el tomb a una situació tan complicada com la de l’Empresa Municipal d’Urbanisme, reduint sensiblement el seu deute, i incrementant en un 35% un parc d’habitatge públic que, entre altres coses, permetrà que aquest estiu la situació de l’allotjament dels temporers que venen a Lleida a participar en la recollida de la fruita sigui molt més endreçada”.

Talamonte, per la seva part, ha reclamat que des del Parlament es treballi “perquè el Govern inverteixi en habitatge social i ajudi a combatre la crisi habitacional”. Pel tinent d’alcalde del Comú, també és important que “es puguin establir sinergies amb el govern de l’Ajuntament de Barcelona, que està demostrant que, com fem a Lleida, es pot fer molta feina en matèria d’habitatge, com ara la detecció i intervenció en pisos buits per afavorir l’oferta d’habitatge assequible, els ajuts per a lloguers a famílies vulnerables o el desenvolupament de noves modalitats com ara la masoveria urbana o les cooperatives”. En aquest sentit, Segovia i Talamonte han coincidit a afirmar que des de municipis com Barcelona o Lleida s’estan cobrint les emergències en drets bàsics de la ciutadania, suplint la inacció d’una dècada de governs convergents, i que ja és hora de centrar l’acció en atendre i donar resposta a les responsabilitats en justícia social que té la Generalitat.

Jaume Moya, portaveu d’ECP al territori, també ha explicat a Segovia la polèmica sobre el projecte urbanístic de Torre Salses. “Hi ha raonats dubtes legals sobre l’exigència d’un tràmit d’avaluació ambiental estratègic que no s’ha realitzat i això podria suposar la nul·litat de l’acte i l’obligació de suspendre immediatament qualsevol actuació que el desenvolupi”. Moya i Talamonte han traslladat a Susanna Segovia un informe jurídic extern encarregat pel Comú de Lleida que assenyala els possibles defectes en la tramitació del projecte, a fi que s’estudiïn des del Parlament les conseqüències de tot plegat.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest