El Comú: una agrupació d’electors que només està en l’òrbita de la ciutadania

Posted on Posted in Notícies and tagged , , , , , , .

En resposta a la informació publicada el dia 9 de gener pel diari La Mañana, creiem oportú fer algunes precisions.
El Comú de Lleida, amb més de 2 anys de trajectòria, està format per un grup cada cop més gran de persones que volem impulsar una candidatura ciutadana que es presenti a les eleccions municipals de la ciutat de Lleida l’any 2015.
Al comúdelleida tenim clar que la responsabilitat de govern recau en la ciutadania i que aquests són els qui tenen el dret i el deure de regir la seva ciutat. Sembla ser, però, que no tothom ho veu igual, que constantment quan es parla de fer política s’entén que aquesta tan sols pot estar en mans dels partits polítics. Ens trobem aleshores amb la necessitat d’alguns de vincular qualsevol iniciativa política amb un o altre partit, com si els ciutadans no tinguéssim la potestat d’assumir les nostres responsabilitats sense la tutela d’aquests.
L’afirmació de què el Comú està “en la òrbita d’ICV” creiem que està del tot fora de lloc i, a més, és especialment desencertada a l’hora de definir el que som. Com vam aprovar en assemblea i hem fet públic, l’assemblea del Comú va optar per desmarcar-se de sigles i anar a una candidatura ciutadana sota la fórmula d’agrupació d’electors. Després d’un any promovent reunions i de constatar que unir totes les formacions d’esquerres en una candidatura era inviable, l’assemblea va optar per deslliurar-se de sigles i acollir totes les persones que respectessin el programa que ja tenim molt avançat.

com vam aprovar en assemblea i hem fet públic, l’assemblea del Comú va optar per desmarcar-se de sigles i anar a una candidatura ciutadana sota la fórmula d’agrupació d’electors.

Mantenim la convicció que qualsevol persona o grup disposats a signar i treballar per un programa en què majoritàriament coincidim ha de tenir cabuda en el projecte, i que només així existeix la possibilitat real de canviar el govern municipal, de treure moltes coses a la llum i de treballar per una orientació i una gestió realment diferents de la nostra ciutat.
Les nostres assemblees i reunions, convocades al web comudelleida.cat, són obertes a tothom. Sigui per aquesta via o per la que es consideri oportuna ens encantarà aclarir qualsevol dubte a tota persona que ho requereixi.
El Comú de Lleida

Notícia publicada a La Mañana el dia 9 de gener de 2015

Notícia publicada a La Mañana el dia 9 de gener de 2015

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest