El govern assumeix les nostres propostes per estudiar la creació de la «taxa Amazon» i per millorar la taxa a les empreses de transport d’energia

Posted on Posted in Notícies.

Al llarg del 2024 es desenvoluparan els treballs per refer la taxa que s’aplica a les empreses de transport d’energia, i s’iniciaran els estudis per definir una nova taxa sobre les grans plataformes de comerç electrònic.

«La fiscalitat municipal s’ha centrat molt sobre les famílies i petites empreses, mentre que les grans empreses han gaudit d’un tracte fiscal molt favorable», ha explicat la regidora del comúdelleida Laura Bergés. «En l’anterior mandat ja vam avançar en la fiscalitat sobre les companyies de telefonia i les elèctriques i bancs que usen l’espai públic, però encara hi ha camí per recórrer en millorar la fiscalitat que afecta les grans empreses i celebrem que el govern hagi mostrat disposició a avançar».

Taxa al transport d’energia

Les companyies de gas i electricitat estan subjectes a dues taxes, la que afecta a distribuïdores i comercialitzadores, i la que s’adreça a les companyies de transport d’energia, que utilitzen el domini públic per a les seues subestacions, línies d’alta tensió o d’altres tensions i altres instal·lacions complementàries.

En relació a la primera taxa, les modificacions que es van introduir en el mandat passat a proposta del comúdelleida van permetre incrementar la recaptació que va passar d’1,9 milions d’euros el 2019 a 2,8 M€ el 2022.

En canvi, la recaptació per la taxa al transport d’energia actualment és gairebé nul·la, ja que manté un redactat obsolet que en limita l’aplicació. «Ara el govern ha acceptat la nostra proposta de revisió d’aquesta taxa per tenir-la a punt el proper exercici fiscal, adaptant-la a la legislació vigent i als paràmetres tècnics actuals», afirmava la regidora del comú. «Ens sembla especialment rellevant en un moment de desplegament de noves línies d’alta tensió que travessaran el nostre municipi

Taxa a les plataformes de comerç electrònic

Pel que fa a la coneguda com a «taxa Amazon» que grava el comerç electrònic de les grans plataformes, la proposta del comúdelleida acceptada pel govern planteja analitzar els diferents models de taxa que es poden adequar a la realitat lleidatana. «Es tracta d’una taxa innovadora, que té per objectiu que el comerç electrònic hagi de tributar també a nivell local, com ho fa el comerç presencial» defensava la regidora Laura Bergés.

Barcelona ha estat la primera ciutat a implantar aquesta taxa, que s’aplica sobre els serveis de distribució de comerç electrònic que fan un ús intensiu de l’espai públic. «Hem d’analitzar com funciona aquesta taxa a Barcelona i veure si es pot adaptar a la nostra realitat o hem de buscar un model diferent» reclamava la regidora del comúdelleida.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest