El Ministeri conclou que cau estrepitosament la inversió social a Lleida: sabeu per què?

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged .

Recordaran que la Paeria treia pit en els darrers dos anys per publicar, a tort i dret, que Lleida havia estat la ciutat gran amb més despesa social a Catalunya, amb fins a 195 euros per habitant. Un any després, la caiguda és estrepitosa, i la ciutat se situa en 123 euros per habitant, caient al 10è lloc entre les ciutats de més de 50.000 habitants. I no ho diem nosaltres, ho diu el Ministeri, que acaba de publicar les dades de l’avenç de liquidació de 2016. Què ha passat? Ras i curt, que les dades que el govern del PSC va reproduir per tots els canals possibles es basaven en un engany.
La Paeria va decidir anys enrere passar al Ministeri d’hisenda unes dades on colaven com a inversió social la seguretat social de tots els seus treballadors. Ho han llegit bé. 10 milionets de res que servien per alterar la realitat i posar Lleida líder. Però l’engany tenia data de caducitat, ja que el Comú va tornar la sensatesa als pressupostos que, a partir de 2016, ja no podien incloure al sac de la despesa social la seguretat social dels treballadors.
Resultat? La xifra oficial d’inversió social cau en picat, més de 71 euros per habitant (un 36%) i es fa evident que Lleida està per darrera de ciutats com El Prat de Llobregat, Mataró, BCN, Girona o Tarragona.

L’engany durava uns quants anys, però ja vam advertir des de la nostra entrada a la Paeria que eliminats aquests 10 milions de res, la caiguda en el rànquing d’inversió social era estrepitosa. Malgrat saber-ho, l’alcalde va repetir fins a la sacietat al 2015 i al 2016 que invertia 195€ per habitant quan tot just superàvem els 100€. El presumpte lideratge es va fer omnipresent al web de la Paeria i al butlletí de l’ajuntament, als articles d’opinió dominical, en cartes enviades a entitats, etc, etc, etc.
Tot s’hi val per aparentar? Nosaltres pensem que la ciutadania mereix honestedat dels seus representants, que són servents del poble.
Recordem les falsedats dels darrers 2 anys: