El PSC amaga informació econòmica sobre l’aigua i menteix per justificar-se

Posted on Posted in Comú de Lleida, Notícies, Paeria.

És difícil desgranar una per una totes les falsedats que l’equip de govern de l’Ajuntament de Lleida va abocar en la carta al director de resposta al Comú del 2 de febrer, però ho intentarem, com sempre, amb afany de contribuir a que la ciutadania de Lleida tingui tota la informació sobre el que passa al seu Ajuntament.
Segons l’equip de govern han fet una “bona gestió” del servei de l’aigua. Un parell de dades: la factura que paguen les famílies de Lleida per l’aigua és ara tres vegades i mitja més alta que quan Ros va assumir l’alcaldia, ara fa 14 anys. I, malgrat aquesta sagnia per a les economies familiars, Aigües de Lleida reclama un deute de 41,5 milions d’euros a la Paeria. Bona gestió?
La cirereta del pastís ve quan el sr. Ros i el seu equip treuen pit d’inversions que “han pujat més de 42 milions d’euros”. Quan parlin d’inversions, expliquin també a la ciutadania com es pagaran aquestes inversions. Diguin-los a les famílies que l’augment del 246% del rebut en els darrers 14 anys ni tan sols serveix per tornar tot el que reclama la concessionària. El vestit a mida que li han fet a la concessionària, amb totes les inversions a crèdit, surt caríssim a la gent de Lleida i hipoteca els comptes municipals una mica més.
Potser per no assumir la seua responsabilitat, tornen a posar d’escut als funcionaris públics, com han vingut fent durant tot el mandat. En cap cas hem qüestionat la tasca dels funcionaris ni la seua tasca de gestió i fiscalització sobre un contracte que ja d’origen donava via lliure a que hi hagués un lucre privat desmesurat en un bé comú com és l’aigua. No amaguin les seues responsabilitats polítiques pel tracte de rei que el PSC -amb les seues successives majories absolutes- li ha fet a la concessionària. Començant pel contracte signat al 1993 i passant per decisions tant vergonyoses i tant confrontades a l’interès comú com la de concedir una pròrroga de 19 anys a Aigües de Lleida. Una pròrroga a la que no es va oposar l’anomenada “oposició” d’aleshores, PP i CIU, que -amb la seua abstenció- es posaven una vena als ulls davant l’atropellament de drets de la ciutadania que suposava perpetuar el contracte fins al 2037. Qui hagi redactat la carta encerta en una cosa: no ens en refiem dels partits que van estar a l’oposició perquè, pel que hem comprovat, d’oposició en van fer ben poca.
I per acabar, si han de fer ús d’aquest espai novament, entre insult i insult al Comú aprofitin per explicar a la ciutadania per què es neguen sistemàticament a facilitar al nostre grup municipal els documents que justifiquen el cost de les obres. Facilitar només la liquidació i el llistat de les obres és quedar-se molt lluny del que necessitem per poder fer la tasca de supervisió que ens ha encomanat la ciutadania. Si la ciutat ha de pagar més de 40 milions en obres, potser que tinguem en detall l’acreditació del que la companyia ha fet. Potser que puguem mirar el desglossament de cobraments i pagaments de la concessionària, inclosa la liquidació del cànon anual, perquè només així podem comprovar que tot es fa com toca. Només si ens faciliten aquesta informació podrem garantir, entre moltes altres qüestions, que no hi ha sobrecostos.
Tot seria més senzill i obert si les obres en la xarxa d’aigua s’haguessin fet amb licitacions públiques, però hem de recordar que el vestit a mida que el PSC va fer a la concessionària evitava el concurs públic: fora lliure concurrència i tot a dit.
Seguirem demanant tota la informació per poder fer bé la nostra feina. Si la GAIP ha demanat un procediment sancionador a la Paeria per amagar informació econòmica sobre el servei de l’aigua, qui està fent bé les coses i qui està mentint?
Grup Municipal del Comú de Lleida.

Carta del Comú publicada a Segre el dia 1 de febrer de 2018

 

Carta del PSC publicada a Segre el 2 de febrer de 2018

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest