El vot del Comúdelleida en la moció sobre l’IBI agrari

Posted on Posted in Notícies, Paeria and tagged , , .

El grup socialista s’ha llençat a les xarxes a escampar que el Comúdelleida s’oposa a la nova bonificació de l’IBI de les construccions agràries. I certament, hem votat en contra d’aquesta bonificació del 80%. Perquè aquesta bonificació és totalment insuficient per contrarestar l’efecte de la cadastrada del Montoro, que multiplica els valors cadastrals rústecs. Per què aquesta bonificació obliga a tota una sèries de tràmits administratius que complicaran la gestió tant per als pagesos com per als funcionaris municipals. I per què hi havia altres solucions possibles. Per ajudar la pagesia de la nostra Horta davant el greu perjudici que els ocasiona la cadastada de Montoro es podrien fer altres coses, més efectives i més senzilles, tal com hem proposat a la Comissió informativa i al propi Ple i com també havien proposat altres grups.
El Comúdelleida havia proposat que s’apliqués una moratòria en l’aplicació dels nous valors cadastrals, possibilitat contemplada a la llei i que hauria permès congelar el cost de l’IBI per a la pagesia de l’Horta, mentre a nivell estatal es resolguessin les tipificacions de construccions rústiques i de les valoracions contemplades. Davant la negativa de l’equip de govern a acceptar aquesta proposta, vam proposar una bonificació del 95%, que tampoc no va ser acceptada, amb l’argument, per part de la regidora corresponent, que «l’ajuntament no està de rebaixes».
Sí, hem votat contra la bonificació del 80% de les construccions agrícoles, perquè no caldria bonificar si l’ajuntament prengués les mesures que pot prendre per a que l’IBI no augmentés. Hem votat en contra perquè la bonificació té condicions que generen dubtes i poden deixar fora algunes construccions. Hem votat en contra perquè, fins i tot amb aquesta bonificació, l’IBI que haurà de pagar la pagesia de Lleida pujarà de forma injusta i es pot multiplicar per 3 de mitjana per a explotacions agràries i per 15 en altres casos. Hem votat en contra perquè la bonificació podria arribar fins al 95%. Hem votat en contra perquè la bonificació generarà uns costos de gestió i de dedicació de temps tant a pagesos com a l’administració que ens podríem estalviar si s’hagués acceptat una moratòria.

Ajuda'ns a difondre
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest